06 / 05 / 2024

Tarihi Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı

Tarihi Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı

Osmanlı’da saray doktorluğu yapan Nuri Kenan Paşa tarafından inşa ettirilen ve o dönem muayenehane olarak kullanılan Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı. Aynı han için geçtiğimiz yıl da 120 milyon lira fiyat biçilmişti.



6 KATLI HAN TOPLAMDA 600 METREKARE

Satışa çıkarılan 6 katlı tarihi binanın her katı 93 metrekare olmak üzere toplamda 600 metrekare kapalı kullanım alanına sahip. 10 odalı ve geniş kullanım alanının yanı sıra altıncı ve yedinci katta 25 metrekarelik iki terası var.
Binanın giriş katında ise 93 metrekare büyüklüğünde ve 22 ve 5 metre uzunluğunda çift cepheli mağaza alanı da yer alıyor. Şu anda sadece tek girişi kullanılan yapının, iki tane girişi bulunuyor. Bu sayede dükkânlar ve üst katlar için girişler ayrı ayrı kullanılabiliyor.

Taşınmaz kültürel mirasın gelecek nesillere sürdürülmesi ve faaliyete açılması amacıyla alıcıların tekliflerine açılan Leman Esma Kasay Han hem işlevselliği hem de güzel konumuyla değerini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Leman Esma Kasay Han, geçtiğimiz yıl 120 milyon Türk Lirası’ndan satışa çıkarılmıştı.

 


Geri Dön