28 / 04 / 2024

Tarihi Şehir Hamamı restore ediliyor!

 Tarihi Şehir Hamamı restore ediliyor!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1443'ten kalma tarihi hamam restore ediliyor.Uzunköprü ilçesinde, bir bölümü yıkılan tarihi şehir hamamı restore edilerek turizme kazandırılacak. 2. Murat zamanında 1443'te yaptırılan hamam gün yüzüne çıkacak.



Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1443'ten kalma tarihi hamam restore ediliyor.Uzunköprü ilçesinde, bir bölümü yıkılan tarihi şehir hamamı restore edilerek turizme kazandırılacak.2. Murat zamanında 1443'te yaptırılan ve bakımsızlık nedeniyle metruk hale gelen hamam, çalışmalar sayesinde gün yüzüne çıkacak.Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, restorasyonu üstlenen şirketin yetkilisi Ömer Nam ile restorasyon çalışmalarını inceledi.Hamamdaki çalışmalara bakıldığında paranın nereye, nasıl harcandığının tam olarak anlaşılamadığını belirten Yıldız, restorasyon tamamlandığında ortaya çok güzel bir eser çıkacağını vurguladı.


Nam ise devraldıklarında hamamın tanınmayacak halde olduğunu ifade etti.Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğünün hamamın restorasyonu için 1 milyon 216 bin lira ödenek tahsis ettiğini dile getiren Nam, hamamın işletmesinin cumhuriyet döneminde belediyeye, 1978'de ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini kaydetti.Kadınlar ve erkekler için ayrı alanları bulunan kubbeli geleneksel Türk hamamı, soyunmalık ve soğukluk gibi bölümlere sahip.


Hürses 


Geri Dön