11 / 05 / 2024

tarihi şehir hamamı

tarihi şehir hamamı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1443'ten kalma tarihi hamam restore ediliyor.Uzunköprü ilçesinde, bir bölümü yıkılan tarihi şehir hamamı restore edilerek turizme kazandırılacak. 2. Murat zamanında 1443'te yaptırılan hamam gün yüzüne çıkacak.

İstanbul’da taksiler değişiyor! İşte İstanbul’un yeni taksisi!

İstanbul’da bir dönem sona eriyor. İstanbul’un en fazla konuşulan meselelerinin başında gelen taksilerde tarihi bir dönüşüme imza atılıyor ve kentin taksi modelleri değişiyor. İşte tarihi şehir İstanbul’un yeni taksileri…

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Antalya'da tarihi eseri korumak isteyen belediyeye 7 milyon lira ceza!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tarihi Roma Hamamı'nı zarar görmemesi ile tel örgü ile çevresini kapattı. Belediyeye tarihi hamamın bulunduğu arsa sahipleri, özel mülke müdahaleden dava açtı. Mahkeme belediyenin, 7 milyon lira ödemesine karar verdi...

Kartal'daki tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor!

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı 13,2 milyon TL'ye şehir hamamı yaptıracak!

Lüleburgaz Belediyesine ait, Dere Mahallesi'nde yer alan arsada yap-işlet-devret modeli ile Şehir Hamamı yaptırılacak. İhale 4 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek...

İstanbul Eylem Planı'nın detayları ortaya çıktı!

Hükümet, İstanbul'u eski hüviyetine kavuşturmak için harekete geçti. Bu kapsamda dikey binaların yerime mahalle eksenli yapılaşma planları yapılacak.Tarihi şehir "Eski İstanbul ve "Yeni İstanbul" olarak ikiye ayrılacak.

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.

200 milyarlık kentsel dönüşüm ajandası hazırlandı!

AK Parti, 200 milyarlık dönüşüm ajandası hazırladı. Bu kapsamda kentsel tasarım rehberleri hazırlanacak ve tarihi şehir merkezleri trafiğe kapatılacak.

tarihi şehir hamamı Haberi

tarihi şehir hamamı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1443'ten kalma tarihi hamam restore ediliyor.Uzunköprü ilçesinde, bir bölümü yıkılan tarihi şehir hamamı restore edilerek turizme kazandırılacak.2. Murat zamanında 1443'te yaptırılan ve bakımsızlık nedeniyle metruk hale gelen hamam, çalışmalar sayesinde gün yüzüne çıkacak.Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, restorasyonu üstlenen şirketin yetkilisi Ömer Nam ile restorasyon çalışmalarını inceledi.Hamamdaki çalışmalara bakıldığında paranın nereye, nasıl harcandığının tam olarak anlaşılamadığını belirten Yıldız, restorasyon tamamlandığında ortaya çok güzel bir eser çıkacağını vurguladı.


Nam ise devraldıklarında hamamın tanınmayacak halde olduğunu ifade etti.Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğünün hamamın restorasyonu için 1 milyon 216 bin lira ödenek tahsis ettiğini dile getiren Nam, hamamın işletmesinin cumhuriyet döneminde belediyeye, 1978'de ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini kaydetti.Kadınlar ve erkekler için ayrı alanları bulunan kubbeli geleneksel Türk hamamı, soyunmalık ve soğukluk...