01 / 05 / 2024

İstanbul’da taksiler değişiyor! İşte İstanbul’un yeni taksisi!

İstanbul’da taksiler değişiyor! İşte İstanbul’un yeni taksisi!

İstanbul’da bir dönem sona eriyor. İstanbul’un en fazla konuşulan meselelerinin başında gelen taksilerde tarihi bir dönüşüme imza atılıyor ve kentin taksi modelleri değişiyor. İşte tarihi şehir İstanbul’un yeni taksileri…



Son zamanlarda gelen şikayetlerle kendinden çok fazla söz ettiren taksi meselesi yine gündeme geldi. Ancak bu sefer taksilerle ilgili konu, ne müşteriyi almayanlar, ne fazla ücret talep edenler ne de şoförlerin davranışları oldu.

Evet tarihi kent İstanbul’da taksiler için yeni bir dönem başlıyor ve alıştığımız taksiler değişiyor. Şehirdeki 322 dolmuş ile 803 minibüs, belediye kararı ile taksiye dönüşürken, taksi modelleri de artık değişmiş olacak.

İstanbul’da taksiler değişiyor! İşte İstanbul’un yeni taksisi! 

Konuyu gündeme getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şehirdeki trafik ve taksi problemine çözüm bulabilmek gayesiyle dolmuş ve minibüslerden dönüşen ilk taksinin prototipini basına tanıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün aldığı kararın ardından şehirde ihtiyaç fazlası 322 dolmuş ile bin 803 minibüsün taksiye dönüştürüleceği bildirildi. Dolmuş ve minibüslerin taksiye dönüşen ilk prototipinin tanıtımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Hizmet Binası otoparkında yapıldı.


Geri Dön