11 / 05 / 2024

uzunköprüde tarihi şehir hamamı

uzunköprüde tarihi şehir hamamı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1443'ten kalma tarihi hamam restore ediliyor.Uzunköprü ilçesinde, bir bölümü yıkılan tarihi şehir hamamı restore edilerek turizme kazandırılacak. 2. Murat zamanında 1443'te yaptırılan hamam gün yüzüne çıkacak.

Uzunköprü Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Uzunköprü Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirket Esenyurt'ta 2 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Silven Salamon Ovadya, Alen Hananel ve Mordohay Ovadya ortaklığında kuruldu.

Şanlıurfa Karaköprü'de satılık 4 arsa!

Şanlıurfa İli Karaköprü Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Karaköprü'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Kasım tarihinde yapılacak.

TOKİ’den Edirne Uzunköprü’ye 240 taksitle 196 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut (ucuz konut) projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Uzunköprü projesinde kaç konut inşa edilecek? Ucuz konuta nasıl başvuru yapabilirim? İşte bütün detaylarıyla TOKİ Edirne Uzunköprü 2022 sosyal konut projesi...

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzunköprü'de yeni devlet hastanesi meclis gündeminde!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hakan Meriçliler Çeşme'de tarihi otel aldı!

Hakan Meriçliler, Çeşme'de tarihi bir otel satın alarak, işletmecilik yapmaya başladı. Meriçliler, ''Otel kısmetse 16 Temmuz’da açılıyor. Hepinizi otelime bekliyorum” dedi.

TOKİ Samsun Vezirköprü'de 264 konutu satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  Samsun Vezirköprü'de 264 konutu açık artırma ile satışa çıkardı...

AFAD: Üç köprüde de sorun yok!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi." açıklamasını yaptı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

TOKİ'den Samsun Vezirköprü'de satılık 26 iş yeri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  Samsun Vezirköprü'de 26 iş yerini açık artırma ile satışa çıkardı...

TOKİ Uzunköprü başvuru detayları 2019!

TOKİ Uzunköprü başvuru detayları 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 70 adet konuta yer veriliyor.

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuru tarihleri 2019!

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuru tarihleri 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 70 adet konut bulunuyor.

uzunköprüde tarihi şehir hamamı Haberi

uzunköprüde tarihi şehir hamamı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki 1443'ten kalma tarihi hamam restore ediliyor.Uzunköprü ilçesinde, bir bölümü yıkılan tarihi şehir hamamı restore edilerek turizme kazandırılacak.2. Murat zamanında 1443'te yaptırılan ve bakımsızlık nedeniyle metruk hale gelen hamam, çalışmalar sayesinde gün yüzüne çıkacak.Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, restorasyonu üstlenen şirketin yetkilisi Ömer Nam ile restorasyon çalışmalarını inceledi.Hamamdaki çalışmalara bakıldığında paranın nereye, nasıl harcandığının tam olarak anlaşılamadığını belirten Yıldız, restorasyon tamamlandığında ortaya çok güzel bir eser çıkacağını vurguladı.


Nam ise devraldıklarında hamamın tanınmayacak halde olduğunu ifade etti.Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğünün hamamın restorasyonu için 1 milyon 216 bin lira ödenek tahsis ettiğini dile getiren Nam, hamamın işletmesinin cumhuriyet döneminde belediyeye, 1978'de ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini kaydetti.Kadınlar ve erkekler için ayrı alanları bulunan kubbeli geleneksel Türk hamamı, soyunmalık ve soğukluk...