09 / 05 / 2024

Tarihi zirvesini yenileyen Borsa İstanbul'da dikkat çeken ayrıntı! BIST 100 endeksinde...

Tarihi zirvesini yenileyen Borsa İstanbul'da dikkat çeken ayrıntı! BIST 100 endeksinde...

BIST 100 endeksi dün tarihi zirvesini tazelerken yükselişteki en büyük katkı sağlayanlardan biri bankalar oldu. Bankacı endeksinde son bir aylık yükseliş yüzde 40 seviyesini geçti.



BANKACILIK HİSSELERİ DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Borsa İstanbul Bankacılık Endeksi'nde  dün yüzde 7,84 ile Aralık 2021 yılından bu yana en yüksek yükselişi yaşandı.

Garanti ve İş Bankası hisseleri dün en yüksek fiyatı görürken Yapı Kredi, Akbank ve Vakıfbank yüzde 7, Halkbank ise yüzde 6 prim yaptı.

Bankacılık endeksinde sabah saatlerinde yüksek oynaklık yaşandı. Bankacılık endeksi kapanışa göre yüzde 0,27 değeri arttı. Pek çok bankanın hissesinde son bir aylık kazanç yüzde 50’yi aştı.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön