14 / 06 / 2024

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe yeni ödeme geliyor! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe yeni ödeme geliyor! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem, 11 şehirdeki hayvancılık ve çiftçilik faaliyetlerini de vurdu. Devlet tarafından hayvancılık ve çiftçilik yapan depremzede vatandaşlar için peş peşe destekler açıklandı.



DEPREM HAYVANCILĞI ETKİLEDİ

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yaşar Özekenci ise, "Türkiye'deki hayvan varlığının yüzde 15'i deprem bölgesindeki 11 kentte yer alıyor. Bu şehirlerden bazıları depremden çok kötü etkilendi. Bazıları ise diğer şehirlere nazaran daha az etkilendi. Kötü etkilenenler bölgeler, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep özellikle Nur Dağı bölgesi. Bu bölgede de hayvancılık yoğun şekilde gerçekleştiriliyordu. Genelde kırsalı konuşuyoruz. Kırsalda bazı köyler daha az gördü bazı köyler ise daha fazla hasar gördü" ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe yeni ödeme geliyor! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

"ÇİFTÇİYE 1.5 MİLYAR LİRA ÖDENECEK"

Özekenci,insanlara yapılan teşviklerden de bahsederek, "Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, depremin ilk gününden bu yana her deprem bölgesine bir genel müdür görevlendirerek konuya hızlı bir giriş yaptı. Depremin yoğun hasar gördüğü bazı şehirlerde en yüksek düzeyde temsil bulunuyor. Devlet de bu konuya ilişkin birkaç düzenlemede bulundu. Vadesi daha ileri tarih olan hayvancılık adına tüm desteklemeleri şubatta ödeyecekleri beyan ettiler. Bu beyan doğrultusunda 185 bin işletmeye yaklaşık olarak 1.5 milyar TL gibi bir tutar ödenecek. Bu destek çok yararlı olacaktır. Onun haricinde mazot ve gübre destekleri yine şubatta depremden zarar gören üreticilere ödenecek. Bu ödeme de çok yararlı ve yapılması gereken bir destekti. Ellerinde hububat ve tahıl bulunan üreticilerimiz de var. Orada da TMO'lar ve lisanslı depolar üzerinden kota olmadan çiftlilerin ellerindeki tahıl ve hububatı saklama olanağı sunulacak" dedi.

Kızılay KPSS şartsız personel alacak! Bu fırsatı kaçırmayın!

Akbank’ın bu kampanyası büyük ilgi gördü! Herkese bin TL dağıtıyor! Akbank kesenin ağzını açtı!

Aile Bakanlığı’ndan yeni bir destek ödemesi daha! Başvuran herkese düzenli olarak 500 TL ödenecek!


Geri Dön