28 / 04 / 2024

Tarım Bakanlığı'ndan tam tamına 80 milyon TL hibe desteği! 

Tarım Bakanlığı'ndan tam tamına 80 milyon TL hibe desteği! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere müjde üstüne müjde verdi. İşte son dakika detayları...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, 2023 yılının Eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesinin geçtiğimiz günlerde çiftçilere verilmesinden sonra çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı ibrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapmıştı.

Aktarılan detaylara göre, ilerleyen süreçte farklı tarımsal destek ödemelerinin de çiftçilerin hesabına peş peşe yatması bekleniyor. Yine verilen bilgiye göre, söz konusu tarımsal destek ödemelerinin dışında hayvancılıkla uğraşanlara verilecek olan destekler de araştırılıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu bu çerçevede, 80 milyon Türk Lirası tutarındaki hibe desteği ile ilgili önceki günlerde duyuru da yayımladı.

Peki Tarım ve Orman Bakanlığının hibe desteği kimlere verilecek? İşte konut ile ilgili detaylar...

Tarım Bakanlığı ndan tam tamına 80 milyon TL hibe desteği! 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI HİBE DESTEĞİ DETAYLARI 2023

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın konu ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasına göre, yüzde 50 hibe desteği ile kurulan damızlık düve yetiştirme merkezleri için 45 milyon Türk Lirası, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından izin verilen hastalıktan ari işletmelerden temin edilmiş olan yetiştiricilere yüzde 40 destek sağlanarak 35 milyon Türk Lirası verildi. 

Yine paylaşılan detaylara göre, toplamda 80 milyon Türk Lirası tutarındaki hibe dair açıklamalar yapan Bakan İbrahim Yumaklı nitelikli damızlık hayvan ihtiyacının yurt içinden karşılanması için yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan damızlık düve yetiştirme merkezleri için 45 milyon TL'lik kaynak aktardıklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada aynı zamanda bu merkezlerden hayvan temin eden yetiştiricilere yüzde 50, Bakanlık tarafından izin verilen hastalıktan ari işletmelerden temin eden yetiştiricilerimize de yüzde 40 destek sağlayarak 35 milyon Türk Lirası hibe ödemesi gerçekleştirdiklerine değinerek, bu kapsamda hibe desteği tutarının toplamda 80 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti.

Hem 18 bin 500 TL maaşla hem de KPSS şartsız bekçi alımı yapılacak! Lise mezunları bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Benzin, motorin ve LPG fiyatları bugün ne kadar? İşte 9 Eylül 2023 son dakika akaryakıt fiyatları!

TOKİ Aydın projesiyle bu ilçeye tam 322 yeni konut geliyor! İhale tarihi resmen açıklandı!


Geri Dön