28 / 04 / 2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan depremzede kadınlara 300 bin lira hibe desteği! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan depremzede kadınlara 300 bin lira hibe desteği! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı depremzede kadınlar için harekete geçti. Üretici kadınlara 300 bin lira hibe desteği verilecek. 



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı deprem bölgesindeki kadınları unutmadı. Desteğini esirgemeyen bakanlık kadınlara alım garantisi verecek. Bu alım garantisi makine ve ekipman alımını da kapsayan 300 bin liraya kadar hibe ile desteklenecek. 

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ndan depremzede kadınlara 300 bin lira hibe desteği! 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında açılan çağrı ile firmalar ürünlerini konteyner kentlerde ürettirecek. Kalkınma ajansları 11 ilde bu ürünlere uygun atölyeler kuracak. Kurulan bu atölyelerde depremzede kadınlar hem meslek öğrenecek hem de gelir elde edecek. 

11 İLDE 57 GEÇİM KAYNAĞI TESİSİ KURULACAK

Depremden zarar gören 11 ilde başlatılan sosyal girişimcilik seferberliği ile çadır veya konteynerlerde kalan kadın ve genç depremzede girişimciler için gereken kararlar alınmaya başlandı.Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülen SEECO Projesi'nde "Sosyal Girişimcilik Merkezleri" kurularak yeni istihdamlar sağlanacak.

Bu merkezler Çukurova Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansının görev bölgesinde bulunan 11 depremzede bölgesini kapsıyor.Söz konusu olan 11 il; Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Mardin'de 57 geçim kaynağı tesisi kurulacak.

Bu 11 ilde, iş fikrine sahip olan kadınlar ve gençler iş fikirlerini hayata geçirecek eğitimler alacak, mentorluk destekleri verilecek ve en sonunda da iş fikrini gerçekleştirmek için hibe desteklerinden yararlanacaklar.

Peki söz konusu 11 ilde kurulacak olan bu çalışma tesisleri için Mustafa Varank nasıl bir açıklamada bulundu? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön