05 / 05 / 2024

Tarım Bakanlığından flaş hamle! Kırmızı ette devrim gibi bir dönem başlıyor! Bu uygulama çok tartışılacak!

Tarım Bakanlığından flaş hamle! Kırmızı ette devrim gibi bir dönem başlıyor! Bu uygulama çok tartışılacak!

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, Macaristan’dan karkas et ithal edildiğini ve ilk aşamada ise İstanbul’a dağıtılacağını duyurdu. Üreticiler ise, “Ne güzel sistem, yerli üretimi bitir, yurt dışından ithal et” dedi.



Yükselen et fiyatlarına çözüm bulmak amacıyla yerli üreticiyi desteklemek yerine yine et ithal etme yoluna gidildi. Macaristan'dan karkas et ithal edildiği haberini, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, üyelerine gönderdiği mesajla duyurdu.

ÖNCE İSTANBUL SONRA DİĞER İLLERE

İthal edilen etlerin ilk olarak İstanbul'a dağıtılacağı belirtilen mesajda, “Et-Süt Kurumu ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın et fiyatlarının yüksek olması sebebiyle aldığı tedbirler çerçevesinde Macaristan'dan karkas et ithal edilmiştir. İlk aşamada İstanbul'da dağıtım yapılacak olup, ilerleyen zamanlarda Federasyonumuzun koordinasyonunda diğer kentlerimize de dağıtım yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Tarım Bakanlığından flaş hamle! Kırmızı ette devrim gibi bir dönem başlıyor! Bu uygulama çok tartışılacak!

“YERLİ ÜRETİMİ BİTİR, İTHAL ET”

Sosyal medyada da paylaşılan mesaja üreticiler yaşanan duruma büyük tepki gösterdi. Yerli besicinin desteklenmesi gerekirken ithalat yapılmasına tepki gösteren besici Özgür Durmaz, “Ne güzel sistem, yerli üretimi bitir yurt dışından karkas et ithal et, Tarım Bakanlığı’na sorarım son dört yılda maliyetler altında ezilen para kazanamayıp zarar eden üreticiler damızlık süt veren ineklerini keserken neredeydiniz” şeklinde sordu.

Üretici Halef Aslan da yem maliyetlerinin altını çizerek, “Karkas et ithal etmek çözüm mü? Fiyatların yüksek olmasına biz de tepki gösteriyoruz. Zira sattığımız hayvanın yerini dolduramıyoruz. Maliyet çok pahalı. Kasap da, tüketici de kendini ithal ete alıştırmaya başlasın. Zira besicilik çok ama çok zor bir hale geldi” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön