03 / 05 / 2024

Tarım Kredi Kooparetifleri fiyat indirdi! Ya diğer marketler? İşte fiyatlarda son durum

Tarım Kredi Kooparetifleri fiyat indirdi! Ya diğer marketler? İşte fiyatlarda son durum

Tarım Kredi ile zincir marketlerdeki ürün fiyatlarını karşılaştıran TBF Market Endeksi'ne göre, sadece çamaşır suyunda yüzde 9,68, mercimekte yüzde 9,30 oranında fiyat düşüşü görüldü. Beklenenin aksine Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yaptıkları indirimler diğer market zincirlerde bir fiyat düşüşünü s



Tükiteci Birliği'nin açıkladığı Ağustos TBF market endeksi verilerine göre Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı market zincirlerinde 30 kadar ürüne yapılan indirim diğer marketlere yansıyamadı. İndirimi yansıyan ürünler ise mercimek ve çamaşır suyu oldu. Mercimekte yüzde 9,30'luk bir indirim ile çamaşır suyunda yüzde 9.68'lik bir ürün marketlerde uygulandı.

Peki Temmuz'da bir alışveriş sepeti kaç liraya doluyordu? Aynı alışveriş sepeti Ağustos ayında kaç liraya doldu. Yine Tüketici Birliği Federasyonu'nun açıkladığı Ağustos TBF Market Endeksi raporuna göre bu kıyaslı rakamlar şöyle:
Temmuz'da 1.264,72 TL’ye duldurulan market alışveriş sepetin Ağustos'da1.337,62 TL’ye ancak doldurulabildi. Market sepetindeki artış oranı yüzde 5,49'u buldu.

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre endeks Ocak 2022’den bu yana 3 farklı ilde, 7 ayrı markette, paketlenmiş gıda, temizlik ve hijyen ürünlerinden oluşan 37 ürün grubundaki 208 ürün üzerinden yapıldı. Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubu Başkanı Aygül Öner, TBF Market Endeksi verilerini nasıl oluşturduklarını anlattı. Endeks sonuçları her ay açıklanıyor.

Aygül Öner, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde yapılan indirimin, başka marketlere yansımadığını söyledi.  

Tarım Kredi Kooperatifleri indiriminin etkisiz kaldığın söyleyen Aygül Öner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifi ile Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı marketlerde yaklaşık 30 üründe indirime gidildiğini hatırlattı.

Tarım Kredi Kooparetifleri fiyat indirdi! Ya diğer marketler? İşte fiyatlarda son durum

Yapılan indirimlerin diğer zincir marketlerdeki fiyatları da sıçraması beklendiğini dile getiren Aygül Öner, ancak gerçekleşenin bu olmadığını söyledi. Aygül Öner, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirim uygulanan ürün grupları ile TBF Market Endeksi verileri kapsamındaki zincir marketlerdeki ürün fiyatlarını kıyasladıklarında çamaşır suyunda yüzde 9,68, mercimekte yüzde 9,30 oranında fiyat düşüşünün gerçekleştiğini gördüklerini belirtti.


Geri Dön