28 / 04 / 2024

Tarım Kredi Marketleri: Ucuz ürün sayısı artacak

Tarım Kredi Marketleri: Ucuz ürün sayısı artacak

Tarım Kredi Marketlerinde indirimli ürün sayısı artacak. 600 üründe 4 ay boyunca en ucuz olma sözü veren Tarım Kredi marketleri ucuz ürün sayısını artıracak.



Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, temel ihtiyaç maddesi olan 600 üründe en ucuz olma sözünü yerine getirdiklerini bu ürünlerin sayısının artacağını belirterek, diğer market zincirlerinin de kendilerini takip etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Turkuvaz Medya Grubu'nun düzenlediği ‘Türkiye Yüzyılı Zirvesi & Para Sohbetleri’nde konuşan Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, şu anda 250 bakkalla birlikte 2 bin 200 satış noktasında tüketiciye ulaştıklarını belirterek, mart ayında 2 bin 900 noktaya ulaşacaklarını söyledi. Temel ihtiyaç olan gıda maddelerinde 600 üründe 4 ay boyunca en ucuz ürünleri satacaklarını ifade eden Bademli, zincir marketlerin de kendilerini takip etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

ÇİFTÇİDEN MARKETE

Tarım Kredi Holding olarak çiftçiye gübre, ilaç, tohum, yem verdiklerini, aynı zamanda birliğin ve kooperatifin ortağı olan üyelerin, üretim aşamasına geçtiğini dile getiren Bademli, harman sezonunda ürünün değerlendirilmesinde de çiftçiye destek verdiklerini ifade etti. Destekleri alan çiftçilerin isterse ürünü satabileceğini, isterse Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğini kaydeden Bademli, çiftçiden aldıkları ürünleri lisanslı depolarda sakladıklarını ifade etti. Çiftçiden aldıkları ürünleri kendi tesislerinde ya da partnerlerinin fabrikalarında değerlendirdiklerini aktaran Bademli, nihai ürünleri Tarım Kredi Marketleri aracılığıyla tüketicilerle buluşturduklarını ve ihracat yaptıklarını belirtti.

2900 NOKTAYA ULAŞACAK

Bademli, sözleşmeli olarak ürettirdikleri ürünü alıp, kendi iştirakleriyle işlediklerini ve Tarım Kredi Marketlerine gönderdiklerini dile getiren Bademli, 250 bakkalla beraber 2.200 satış noktasıyla tüketiciye ulaştıklarını, Mart ayı itibariyle 2.900 satış noktasında olacaklarını ifade etti. Bademli, bir evin temel ihtiyaçları olan gıda maddelerinde 600 üründe 4 ay boyunca piyasanın en uygun ürünü olma taahhüdünde bulunduklarını hatırlaratak, Nisan sonuna kadar 600 indirimli ürünün sayısını artırarak devam edeceklerini kaydetti. Bademli, "Piyasadaki diğer zincir marketleri regüle etme şansımız yok gibi görünüyordu, ama biz yola çıktıktan sonra peşimizden geldiler" ifadesini kullandı.

 


Geri Dön