07 / 05 / 2024

Tarımda harika haber, çiftçiler havalara uçtu! Tam 1 milyon....

Tarımda harika haber, çiftçiler havalara uçtu! Tam 1 milyon....

Tarımdan son gelen haber çiftçilerin yüzünü güldürdü, hasadın yapılmasının ardından da vatandaşları güldürecek. Bu yıl etkili olan yağışların kentte yaklaşık 1 milyon dekar alanda ekimi yapılan arpa ve buğdayda verimi artırması yüreklere su serpti.



Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, AA muhabirine, bereketli tarım arazilerine sahip kentte geçen yıl kuraklığa rağmen 128 bin ton arpa ve 132 bin ton buğday rekoltesi elde edildiğini söyledi.

Kentin, arpada Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 1,5'uğunu, buğdayda ise yüzde 0,85'ini karşıladığını ifade eden Kılıç, bu yıl bol yağışlar sayesinde bereketli bir hasat sezonu geçirdiklerini aktardı.

Kılıç, şöyle konuştu:

"İlimizdeki arpa ve buğday ekiliş alanları birbirine denk bir dağılım gösteriyor. Geçen yıl arpa ve buğdayda dekara verimlerimiz 250 kilogram civarındaydı ama bu yıl inşallah 350 kilogram ve üzerinde bir verim söz konusu. Bu şekilde devam ederse hasat sezonu sonunda 400 bin tona yakın bir arpa ve buğday üretimi bekliyoruz. İlimizdeki tarım arazilerimizin parçalı olması ve kayıt altına alınmamış olan tarım arazilerinin varlığını da dikkate alarak söylediğim bir rakam. 2022 yılında ülkemizin arpa ve buğday ihtiyacını karşılayabileceğimizi ümit ediyoruz. En azından ilimizdeki 596 bin insanı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön