29 / 04 / 2024

Tarımsal amaçlı entegre yapılar!

Tarımsal amaçlı entegre yapılar!

Tarımsal amaçlı entegre yapılar hangi amaçla kullanılıyor? Tarımsal amaçlı entegre yapılar nedir, nelerdir? Tarımsal amaçlı entegre yapıların özellikleri ve kullanım amaçları ile ilgili bilgiler haberimizde...



Tarımsal amaçlı entegre yapılar!

Tarımsal amaçlı entegre yapılar, tarımsal ürünlerin üretiminden sonra işlenerek fiziksel veya kimyasal özellikleri değiştirilip bir veya birden fazla yeni ürüne dönüştürülmesinin yapıldığı tesislere deniyor.


Tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla kurulmuş tarımsal ürünlerin işlenmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili entegre nitelikli sanayi tesislerinin geliştirilmesi ve rekabet gücünün arttırılması için, mevcut yapılara ilave tesislerin kurulmasına yönelik arazi talepleri, öncelikli olarak tarım dışı kullanım planı bulunan tesislere sınır ve düşük potansiyelli kuru tarım arazilerinden karşılanıyor. 


Eğer, böyle bir arazi yok ise gerçek ihtiyaca cevap verecek miktarda alan mevcut planlı alana sınırı olan diğer tarım arazilerinden karşılanabiliyor.


Tarımsal amaçlı yapılar..

Tarımsal üretim için ihtiyaç duyulan yapılar ile tarımsal ürünlerin üretildikten sonra ilk işleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla işletme içerisinde inşa edilen, işletme sahibine ait yapıları ifade ediyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön