29 / 04 / 2024

TARİŞ İzmir'e zeytinyağı müzesi kuracak!

TARİŞ İzmir'e zeytinyağı müzesi kuracak!

İZMİR Çiğli'de tarihten bugüne zeytinyağı üretim teknolojisinin gösterildiği objelerin yer alacağı ve 70 yıl öncesine ait ürün alım senetleri ve Tariş tarihine ait yazılı, görsel dokümanlarının sergileneceği butik bir zeytinyağı müzesi kurulacak...



 Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, "Zeytinyağı müzesi sadece bizim değil, tarım satış kooperatifleri birliklerinin de tarihinin yer aldığı çok özel ve butik bir müze olacak" dedi. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Çiğli'de yer alan tesislerinin özel bir bölümünde zeytinyağı müzesi kurma kararı verdi. 


Zeytin tarımından, zeytinyağı üretimine kadar tüm süreçlerin yer aldığı butik müzede, zeytin sıkımı ile ilgili materyallerin yanı sıra 1940'lardan kalma birlik senetleri, ortaklık belgeleri, 1915'te ekonomik kurtuluş savaşı başlatan, bu topraklarda kooperatifçilik anlayışının ilk temsilcileri ve uygulayıcılarına ait dokümanlar yer alacak. Müzede ayrıca tarihten bugüne zeytinyağı üretim teknolojisinin gösterildiği objelere de yer verilecek. 


Star Gazetesi


Geri Dön