28 / 04 / 2024

Tarkan'ın Bayrampaşa'daki arazisine imar izni yok!

Tarkan'ın Bayrampaşa'daki arazisine imar izni yok!

İBB Meclisi’nin 2020 Ocak 2'nci toplantısında komisyonların hazırladığı raporlar karara bağlandı. Raporlar arasında Tarkan’ın arazisinin imar dosyası da bulunuyordu.Tarkan Bayrampaşa Cevatpaşa'daki arazisi için istediği imar iznini bir kez daha alamadı...



Mega star Tarkan Tevetoğlu ve ablası Handan Menekşe'nin sahibi olduğu HİTT Müzik Prodüksiyon, 2007'de Bayrampaşa Cevatpaşa Mahallesi'nde bir arazi almıştı. 5 bin 283 metrekarelik arazinin imarını değiştirmek için daha önce 5 kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvuru yaptı. 

Tarkan tarafından akaryakıt istasyonu ve otel yapmak için yapılan başvurular daha önce belediye tarafından reddedildi ve bunun üzerine Tarkan, 6'ncı kez başvurusunu tekrarladı. Fakat teklif onaylanacağı sırada İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol söz alarak ilgili dosyanın komisyona iadesini istedi. Teklif oybirliği ile kabul edildi.

Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; Raporun komisyon görüşünde de, başvuranların taleplerinin uygun görülmediği yer aldı. İstediği imar değişikliği bir türlü yapılmayan Tarkan, bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Dosyanın neden geri çekildiğine ilişkin ise Meclis'e açıklama yapılmadı.

Tarkan ın Bayrampaşa daki arazisine imar izni yok!

VATANDAŞ OTOPARK OLARAK KULLANIYOR

Tarkan, dosyada haksızlığa uğradığını belirtti ve İBB tarafından hazırlanan imar planına göre 5 bin 283 metrekare olan arazinin imar planlarında bin 720 metrekaresinin çocuk bahçesi, bin 150 metrekaresinin yol alanı olarak ayrıldığını ifade etti.

Son değişiklikler ile terk oranının yüzde 81'e çıktığını, kendisine 980 metrekare kaldığını iddia ederek mağduriyetinin giderilmesini talep etti. 

Tarkan, söz konusu arazinin 2 bin 686 metrekarelik kısmına ticaret alanı hakkı olan imar izin verilmesini istemişti. Ayrıca boş alan olarak görünen yerin vatandaşlar tarafından otopark ve yeşil alan olarak kullanıldığı rapora yansıdı.

Tarkan 13 yıldır alamadığı arsa için imar istiyor!
 


Geri Dön