02 / 05 / 2024

Tarsus Kaymakamlık binası 6 yıldır yıkılmayı bekliyor! 

Tarsus Kaymakamlık binası 6 yıldır yıkılmayı bekliyor! 

6 yıl önce “Depreme dayanıksız, oturulamaz, acilen boşaltılmalı" raporu verilen Mersin'deki Tarsus Kaymakamlık binası hala yıkılmadı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ve yüzlerce personel bu binada görevlerini yapmaya devam ediyor...



Mersin'deki Kaymakamlık binası için 6 yıl önce “Depreme dayanıksız, oturulamaz, acilen boşaltılmalı" raporu verildi. Ancak bina henüz tahliye edilmedi. Kaymakam ve yüzlerce memur "Oturulamaz" denilen binada görevlerine devam ediyor. 

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, 2014'te Mersin Tarssu'taki Hükümet Konağı için yıkım kararı ve depreme dayanıksız raporu verildi. Ancak aradan geçen altı yıla rağmen ne bina tahliye edildi, ne de yeni bina yapıldı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ve yüzlerce personel bu binada görevlerini yapmaya devam ediyor. 

MHP MECLİS'E GETİRDİ

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, binanın depreme dayanıklı olmadığına dikkat çekerek, “Tarsus Hükümet Konağı'nın oturulamaz raporu vardır. Depreme dayanıklılık testlerinden olumsuz sonuç çıkmıştır. Proje hazırdır, arsa hazırdır ama bir türlü yeni Hükûmet Konağı'nın ihalesi yapılıp inşaatına başlanamıyor” diye konuştu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunan Baki Şimşek, Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü ve Kaymakamlık personelinin hizmet verdiği bu binanın yerine acilen yeni bir Hükümet Konağı yapılmasını talep ettiğini belirtti. 

ÜÇ KAYMAKAM DEĞİŞTİ, BİNA DEĞİŞMEDİ

“Depreme dayanıksız, oturulamaz” raporunun verildiği 2014'ten bu yana Tarsus’ta üç kaymakam değişti ancak binada yenilenme işlemi yapılmadı. Son kaymakam Kadir Sertel Otçu da 2 Eylül 2019’da geldi. Yeni yapılacak Hükümet Konağı inşaatı için  TOKİ  tarafından 3 Eylül 2018’de ihale gerçekleşti. Ancak “Kaynakların verimli kullanılması” gerekçesiyle iptal edildi. Daha sonra yeni ihale yapılmadı. 

Mersin'de deprem için alınan önlemler mecliste!


Geri Dön