30 / 04 / 2024

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi olmaya imkan sunan tasarruf finansman şirketlerinin 21'i hakkında tasfiye kararı alındı. Peki, söz konusu şirketlerde yatırımı bulunanlar ne yapacak?



Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi olmaya imkan sunan tasarruf finansman şirketleri, 7292 sayılı Kanunu'nda gerçekleştirilen değişiklikle BDDK denetimine ve gözetimine dahil edilmişti.

Habertürk'ten Alper Öcal'ın haberine göre; BDDK, yasa değişikliğinin ardınsan bu alanda faaliyette bulunan  şirketlerin faaliyetlerine devam edebilmesi amacıyla intibak şartı da koydu. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Bugün ise BDDK'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklamada, şartlarını sağlayamaması nedeniyle faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi yapan 21 şirketin tasfiye edilmesine karar verildiği belirtildi. 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla tasarruf finansman faaliyeti gösterme yetkilerinin olmadığına dikkat çekildi. 

Peki, söz konusu şirketlerde yatrıımı bulunanlar ne yapacak?

Yasaya göre bu şirketlere gerçekleştirilen ödemeler kamu güvencesi altında bulunmuyor. 

BDDK ve TMSF vatandaşın mağdur olmaması amacıyla çalışma yürütüyor. Buna göre, tasfiye edilen söz konusu 21 şirket için BDDK ve TMSF çatısı altında bir Tasfiye Kurulu oluşturulacak. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Normal koşullarda bu tasarruflar kamu güvencesinde bulunmamasına rağmen, kurul gözetiminde bu firmaların bütün müşterilerinin parası ödenmeye çalışılacak. Ödemelerin şirket varlıklarının ve sahiplerinin satışı üzerinden gelen parayla giderileceği belirtildi.

BDDK tarafından yapılan çıklamada, "Kurumumuza intibak başvurusunda bulunan diğer şirketlerden 6'sının intibak sürecinin devam ettirilmesine, 8'inin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesine karar verilmiştir. Söz konusu kararlar titizlikle yapılan intibak incelemesi kapsamında kurumumuzca ulaşılan tespitler ışığında alınmış olup devam eden süreçte tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli tüm işlemler ilgisine göre tasfiye komisyonu ve kurumumuzca ivedilikle alınacaktır." denildi.

Eyüp Akbal: BDDK yola güçlü şirketlerle devam edecek!

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili son dakika kararı!


Geri Dön