10 / 05 / 2024

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...



İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalarla ilgili verdiği soru önergesinde, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında düzenlemeler yapıldığının altını çizdi. Bu kanunla, tasarruf finansman şirketleri hakkında gözetim ve denetim yetkisinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) verildiğini belirtti. 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde!  

"Yine 6361 sayılı kanunun 50/A maddesi ile BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen şirketler için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından atanacak en az üç kişilik tasfiye komisyonu tarafından tasfiye edileceği hükme bağlanmıştır" diyen Erhan Usta, ilgili kanuni düzenlemelerin ardından yaklaşık 54 bin vatandaşın bu şirketler tarafından mağdur edildiğini vurguladı. 

İşte Erhan Usta'nın tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar ile ilgili yönelttiği o sorular: 

1- Ülkemizde faaliyet göstermiş tasarruf finansman şirketlerinin sayısı kaçtır? Bu şirketlerden kaçı vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olmuştur? 

2- Kamuoyunda “evim” şirketleri olarak bilinen bu şirketlere toplam kaç vatandaşımız para yatırmıştır? Bu şirketlere yatırılan toplam para ne kadardır? 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

3- İlgili yasal düzenlemeler sonrasında kaç vatandaşımız mağdur olmuştur? Faaliyetlerine son verilen şirketlerin müşterilerine ödemesi gereken toplam meblağ ne kadardır? 

4. Faaliyetlerine devam eden şirketler hakkında bakanlık, TMSF veya BDDK'ya gelen şikayetler var mıdır? Bu şikayetler hakkında bakanlık tarafından bir çalışma planlanmakta mıdır? 

5- Ödemiş oldukları paraları geri alamayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bakanlık tarafından bir çalışma yapılmakta mıdır? 

TOKİ'nin 2002 ile 2022 yılları arasındaki konut projeleri Meclis gündemine taşındı!

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 

TOKİ'ye 2023 bütçesinden 11.3 milyar TL kaynak ayrıldı! 


Geri Dön