04 / 05 / 2024

Taşımacılık ve Lojistik alanında iş birliği! İmzalar atıldı bile

Taşımacılık ve Lojistik alanında iş birliği! İmzalar atıldı bile

TÜRKLİM ev organizatörlüğünde gerçekleştirilen  ve aralarındaDemiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD)'nin de olduğu iş birliği protokolü imzalandı.



Tren taşımacılığı veya demiryolu taşımacılığı olarak da bilinen demiryolu taşımacılığı, trenler kullanılarak bir demiryolu hattı üzerinde yolcu veya eşya taşınmasıdır.  Bu ulaşım şekli, dünyadaki en eski ve en yaygın kullanılan ulaşım şekillerinden biridir. Verimli, güvenli ve çevre dostudur.

Demiryolu taşımacılığı, yolcu ve yük taşımacılığı olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Yolcu trenleri insan taşımak için, yük trenleri ise mal ve yük taşımak için kullanılır. Yolcu trenleri ayrıca uzun mesafeli ve kısa mesafeli trenler olarak ikiye ayrılabilir; uzun mesafeli trenler tipik olarak kısa mesafeli trenlerden daha uzun mesafeleri kapsar.


Taşımacılık ve Lojistik odaklı

Derneklerin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyelerinin de katıldığı ve TÜRKLİM ev organizatörlüğünde gerçekleşen toplantı neticesinde iyi niyet ve ortaklık protokolüne imza atıldı. Protokol kapsamında taşımacılık ve lojistik ile alakalı konular başta olmak üzere tarafların anlaşmaları ile tespit edilecek her türlü konuda aşağıda belirtilen şekilde ortak çalışma ve iş birliğinde bulunulması kararına varıldı.

Taşımacılık ve Lojistik alanında iş birliği! İmzalar atıldı bile

Tarafların ortaklık yapabileceği konuların ise sektör gelişimine katkı sunulması, bilgi alışverişinin yapılması, iş bağlantılarının tanıtımı,  proje ile alakalı ortaklığı, konferanslara ve etkinliklere katılım ve ortak temsil ifade edildi.

Güleç, son senelerde yaşanan pandemi ve sıcak çatışmaların lojistik kanallarında büyük teklemelere sebep olurken imalat merkezlerinin değişmesine de neden olduğunu ifade etti.

“Üç Büyük ve Köklü Sivil Toplum Kuruluşu” Güleç, şunları kaydetti:


Erdemir, hep birlikte atılan adımların daha etkili ve güçlü olduğunu, bu sebeple çalışma ve araştırmaların yanı sıra ziyaretlerin de birlikte yapılması gerektiğini vurguladı.TÜRKLİM dernek ofisinin UTİKAD ve DTD çalışanlarına daima açık olduğunu aktaran Erdemir, bu iş birliğinin meyvelerini önümüzdeki süreçte göreceğimizi belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön