23 / 05 / 2024

Taşımacılıkta şok detay! Navlun fiyatlarında daha önce görülmemiş düşüş

Taşımacılıkta şok detay! Navlun fiyatlarında daha önce görülmemiş düşüş

Ana deniz ticaret yollarındaki navlun ücretleri, yüksek enflasyon rakamının tüketici talebini düşürmesinin ve aynı zamanda küresel tedarik zinciri sorunlarının hafiflemesi ile birlikte ardından düşmeye devam ediyor.



Uzmanlar ise yüksek enflasyon rakamlarının yol açtığı potansiyel bir küresel resesyon zemininin navlun ücretlerini aşağı çektiğini, tüketim ürünlerine koronavirüs sonrası talep artışının yavaşlaması, perakendeciler ve üreticilerin de mallarını norma şartlardan daha erken tedarik etmesinin de bu düşüşe katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Tüm bunların yanında, Çin, şu anda sipariş edilen konteyner gemisi kapasitesinin yaklaşık olarak % 54'ünü kontrol ederken, Pekin'in sıfır koronavirüs politikası sebebi ile Çin'deki aksama küresel tedarik zincirini negatif yönde etkiliyor.

Tüm buna rağmen, analistler, tedarik zincirinde baskıların hafiflemesi, Walmart gibi büyük perakendecilerin ürünlerini daha erkenden tedarik etmeleri, talebin düşmesi ve küresel ekonomide olası resesyonun etkisiyle navlun oranlarının yılın geri kalanında düşmeye aynı şekilde devam etmesini öngörüyor.

Taşımacılıkta şok detay! Navlun fiyatlarında daha önce görülmemiş düşüş

Demir ve çimento fiyatlarında indirimler peş peşe geldi! Güncel demir ve çimento 11 Eylül 2022 fiyat listesi 

Hurda fiyatlarında çifte şok! Hem zam hem indirim İşte 11 Eylül 2022 bakır ve demir hurda fiyat listesi..

Otomobil devi Chery Türkiye’ye geliyor! Önce satmak sonra üretmek için

 


Geri Dön