29 / 04 / 2024

Kocaeli-İstanbul arasında hava taksi taşımacılığının başlaması planlanıyor!

Kocaeli-İstanbul arasında hava taksi taşımacılığının başlaması planlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli-İstanbul arasında hava taksi taşımacılığının yapılabilmesi için ilgili firmayla görüşmelerin devam ettiğini ifade etti ve hava taksiyle incelemelerde bulundu



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hava taksi olarak adlandırılan Seabird Airlines’ın denize inip kalkabilen uçağıyla incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli-İstanbul arasında hava taksi taşımacılığının yapılabilmesi için ilgili firmayla görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.


SEABİRD İLE UÇTULAR


Başkan Karaosmanoğlu, Bursa-İstanbul arasında hava taşımacılığı yapan Seabird Airlines firmasına ait denize inip kalkabilen uçakla Kocaeli üzerinde incelemelerde bulundu. Seabird Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusan’dan uçak ve uçuşla ilgili bilgiler alan Başkan Karaosmanoğlu’na Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etti.


BİR SAAT HAVADA KALDI


Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, yaklaşık bir saat boyunca İzmit Körfezi, Sapanca Gölü, Kandıra ve Karadeniz sahilleri üzerinde uçtu. Keyifli uçuşun ardından değerlendirmede bulunan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Çok güzel uçaklar. Kısa mesafede kalkış ve iniş yapabiliyor, 19-20 yolcu taşıyor. Dalgalı havalarda da iniş kalkış yapabiliyor. Havadan çok geniş ve detaylı bir inceleme yaptık. Kısa mesafeli uçuşlar için çok ideal’’ ifadesini kullandı.




YOL GÖSTERİCİ OLACAĞIZ


Körfezin doğal bir liman özelliği taşıdığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ekonomik olursa kısa mesafede uçuşlar yapılabilmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Biz özel sektöre yol gösterici olacağız. Buradan İstanbul Haliç’e 15-20 dakikada uçabiliyor. Kara trafiğinin yoğun olduğu yerlerde çok pratik bir ulaşım. Bizim zaten deniz kontrol uçağımız var, bu konuda yıllardır öncülük yapıyoruz’’ şeklinde konuştu.


BAŞKANIMIZ ÖNCÜLÜK EDİYOR


Konuyla ilgili bilgi veren firma sahibi Arusan, ‘’Sayın Başkanımız Karaosmanoğlu, zaten ülkemizde deniz-hava taşımacılığının öncülerinden. Kocaeli’de bu proje yıllar önce başlamıştı. Biz de İstanbul ile Kocaeli’ni yakınlaştırmak istiyoruz. Hava-deniz taşımacılığını küçük adımlarla Türkiye’nin her köşesine yaymak istiyoruz. Kocaeli’ne de bu hizmeti kazandırmak istiyoruz. Sanayicilerin, turistlerin, öğrencilerin kolaylıkla kullanabileceği bir hizmet’’ açıklamasını yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön