05 / 05 / 2024

Taşınabilir ve ergonomik Tiny House'lara talep arttı! Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları neler?

Taşınabilir ve ergonomik Tiny House'lara talep arttı! Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları neler?

Taşınabilir, ergonomik, ekolojik ve maliyetsiz oluşlarıyla son zamanlarda milyonların göz bebeği olan Tiny House'lar uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Peki Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları ve dezavantajları neler?



Karayolları Yönetmeliği'ne uygunluk şartları

Karayolları Yönetmeliği'ne uygun tasarlanan Tiny House'un ölçüleri 2.55 x 7 metre olup, evlerin zeminden yükseklikleri tünel gibi alanlardan rahatlıkla geçebilmeleri amacıyla 4 metre olarak planlanıyor. Toplam ağırlığı 3 bin 500 kg olan bu evler, 4x4 bir araç ile istenilen bölgeye çekilebilecek şekilde tasarlanmış. Tiny House'ların toplam kullanım alanı ise 23 metrekare. Bu alan içinde zemin katta banyo, açık mutfak, oturma alanı mevcut bulunuve asma katta iki kişilik bir yatak odası bölümü yer alıyor.

Tiny House'larda yaşamın avantaj ve dezavantajları

Taşınabilir ve ergonomik Tiny House lara talep arttı! Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları neler?

Tiny house'da yaşamak elbette çok güzel, ama bazı zorlukları olduğu da doğru. Bu ev çeşidinde yaşamanın avantaj ve dezavantajlarını sıralamak gerekirsek şöyle; 

Tiny house'lara "doğadaki ev" diyebiliriz. Doğanın sunduğu huzuru sonuna kadar hissedebilmek tabii ki büyük avantaj. Tiny house yapımı ve kullanımı sırasında harcanan enerji daha az. Diğer bir deyişle mikro evler, doğaya saygılı ve sürdürülebilir bir yaşam sağlıyor. İhtiyaç olmayan eşyadan, fazlalıklardan arınmak daha sade bir yaşam sürmeyi sağlamanın yanı sıra tüketimin azalmasına da yardımcı oluyor. Daha düşük bütçeyle bir ev sahibi olmak ya da yaşamı sürdürmek, mikro evler sayesinde mümkün olabiliyor. Bazı minik ev modellerinin taşınabilir olması, evinizle özgürce seyahat etmenize olanak sağlıyor. Bu tabii ki güzel bir şey; fakat bazı noktalarda evinizi konumlandırmak için uygun bir alan bulmakta
zorlanabilirsiniz. 

Para Dergisi'nden Ayşegül Küçükkurt Zor'un haberine göre; uzun yıllar alışılan bir yaşam stiline sahibiz. Dolayısıyla bundan sıyrılıp minimal bir yaşama dönüş yapmak ilk zamanlar zorlayıcı olabilir. Kariyerinizi evden çalışma modeliyle devam ettiremeyecekseniz her gün işe gitme zorunluluğu, doğada diğer bir deyişle şehrin dışında yaşamayı zor hale getirebilir. Tabii şehir içinde evinizi konumlandırabileceğiniz uygun bir arsanız varsa 'tiny house' bu bakımdan dezavantaj olmaktan çıkabilir. Eğer elektrik ve su tesisatının olmadığı bir alan seçilirse mikro evlerde yaşamak, çetin bir mücadeleye dönüşebilir. Minik evlerin artı ve eksilerini gözlemlemek ve bu yaşam tarzinin size uygun olup olmadığını öğrenebilmek için 'tiny house' kiralayabilirsiniz. Uzun dönemli kiralayacağınız bu ev sayesinde mikro evlerde yaşama deneyimini edinmek mümkün.

Tatile çıkacaklara müjde! Bütçeyi dörtte bire indiriyor! Günlük karavan kiralama! İşte 14 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Karavan tatili yapmak isteyenler dikkat! Karavan kredisi nasıl alınır? Karavan kredisi faizleri ne kadar?

Citroen Yeni Berlingo Mayıs ayı kampanyası! Citroen Yeni Berlingo ne kadar? İşte 15 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Sıfır otomobillere zam yağmuru! SEAT'tan bir de Arona'ya 26 bin TL zam! İşte 15 Mayıs 2022 güncel fiyat listesi...


Geri Dön