Dış Piyasalar

Taşınmaz Mal Edinme Yasası aceleye getirildi! İnşaat sektörü olumsuz etkilenecek!

İŞAD ve Gayrimenkul Danışma Platformu, Anayasa Mahkemesi’ne dava açarak, Taşınmaz Mal Edinme Yasası’nda yeniden düzenleme talep etti. Avukat Murat Metin Hakkı, yasanın bir çok noktada müdahale edilmeye muhtaç olduğunu belirterek, inşaat sektörüne olumsuz etkilerini açıkladı. 

Taşınmaz Mal Edinme Yasası, İŞAD ve Gayrimenkul Danışma Platformu, Anayasa Mahkemesi’ne dava açarak, Taşınmaz Mal Edinme Yasası’nda yeniden düzenleme talep etti. Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan  Avukat Murat Metin Hakkı, yasanın bir çok noktada müdahale edilmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, mevcut yasanın Kıbrıs'taki inşaat sektörüne olumsuz etkileri olduğundan bahsetti.

YASA ACEYE GETİRİLDİ

Taşınmaz Mal Edinme Yasası’nın hazırlanması konusunda hukuki belirsizliklerin olduğuna değinen Hakkı, yasanın hazırlanırken, birçok açıdan aceleye getirildiğini, konunun Yüksek Mahkeme’ye götürülmesinin kesinlikle iyi olduğunu söyledi. 

KAT İTTİFAKI VE VERGİ SÜRELERİYLE İLGİLİ PROBLEMLER VAR

Taşınmaz Mal Edinme Yasası’nda kat ittifakları ile ilgili düzenlemeler ve ödenecek vergilerin süresi ile ilgili problemler olduğunu anlatan Hakkı, ödenecek vergi sürelerinin geçtiğimiz gün Bakanlar Kurulu kararıyla tekrar gözden geçirildiğine değindi.

Kızacası, yasanın müdahaleye muhtaç olduğunun altını çizen Murat Metin Hakkı, “Bir adım atılması lazımdı” ifadelerini kullandı.

İNŞAAT SEKÖTÜRÜNE OLUMSUZ ETKİLERİ VAR

Hem alıcı ve satıcı, hem müteahhitler, hem de yabancılar konusunda belirsiz bazı noktalar olduğunun altını çizen Avukat Metin Hakkı, bu belirsiz noktaların ise inşaat sektöründe olumsuz etkiler yaratabileceğine vurgu yaptı.

'İYİ BİR ADIM ATILDI'

Sonuç olarak yasanın Anayasa Mahkemesine taşınmasınnın “İyi bir adım”  olarak değerlendiren Murat Metin Hakkı, “Çıkacak sonuç hem mevcut metne hem de ileride yapılabilecek benzer çalışmalara ışık tutar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR SAĞLAM TEMELE OTURTULMADI!

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası Başkanı Berkay Ramiz de söz konusu yasayla ilgili eleştrilerini dile getirmişti. Ramiz, Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama Yasası’nın, hiçbir sağlam temele oturtulmadığını belirterek, günü kurtarmak için hazırlandığını iddia eetmişti. 

Kıbrıs’ta gündem konut satışları! Şehir Plancıları Odası Başkanı'ndan öyle bir eleştiri geldi ki...

Kuzey Kıbrıs'ta yabancıların mal edinme ve uzun vadeli kiralama şartlarına yeni düzenleme!