27 / 04 / 2024

Taşıt takas sisteminde yeni dönem! e-Devlet kanalından ulaşılabilecek!

Taşıt takas sisteminde yeni dönem! e-Devlet kanalından ulaşılabilecek!

Takasbank, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği ortak çalışmasıyla uygulamaya alınan "Taşıt Takas" uygulamasına e-Devlet kapısı da eklendi. 



Bugüne kadar internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden araç alış ve satış işlemlerine olanak sağlayan Taşıt Takas, e-Devlet kapısı da eklendi.

TAŞIT TAKAS SİSTEMİNDE YENİ DÖNEM!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Avşar Sungurlu, internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden erişime açık olan Taşıt Takas hizmetinin e-Devlet entegrasyon süreci için görüşmelerin şubat ayında başladığını hatırlatarak, sistemin artık e-Devlet kapısı üzerinden de kullanılabilir hale geldiğini, böylece çok daha geniş kitlelere güvenilir bir erişim kapısı aralandığını söyledi.

Taşıt Takas hizmetinin e-Devlet entegrasyonu müjdesini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Sungurlu, "Uygulamayı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Türksat ile e-Devlet bünyesinden ulaşılabilir hale getirerek, 1000 kurum üzerinden verilen 7 bin 416 hizmete bir yenisini daha eklemiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Taşıt takas sisteminde yeni dönem! e-Devlet kanalından ulaşılabilecek!

Bu uzun ve meşakkatli süreç boyunca emeği geçen başta Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türksat A, Türkiye Noterler Birliği ve Takasbank çalışanlarına verdikleri değerli destekler için çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Sungurlu, taşıt Takas uygulamasının hayata geçtiği 2020 yılından bugüne 6 bin 604 adet işlemde toplam 2 milyar 554 milyon liralık alım-satım işlemine olanak tanıdığını dile getirdi.

<#resim3 >

DAKİKALAR İÇİNDE TRANFER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Açıklanan bilgilere göre Takasbank tarafından geliştirilen, taşıt alım ve satımında tarafları korumaya alan "Taşıt Takas" sistemi ile taşıt mülkiyet hakkının ve alım satım bedelinin karşılığı olan nakit, aynı anda el değiştiriyor. Satıcı ve alıcı karşılıklı olarak bir aracın satış işlemi için uzlaşma sağladığında, satıcı Taşıt Takas Sistemi'nde süreci başlatıyor.

ODMD açıkladı! 2023'te satışları en çok artan ve azalan otomobil markaları neler? 

Araç sahipleri dikkat! Yeni düzenleme resmen belli oldu! Bu durumlarda tazminat talep edebileceksiniz

Geri Dön