14 / 05 / 2024

Tatil yapacaklara büyük şok! Öyle bir zam geliyor ki...

Tatil yapacaklara büyük şok! Öyle bir zam geliyor ki...

Turizmciler bu yıl otel ücretlerine yüzde 70 bandında zam geleceğini söyledi.



TÜİK hesaplama yöntemini değiştirdi, turizm geliri yüzde 68 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) hesaplama yöntemini değiştirmesiyle turizm geliri kâğıt üzerinde arttı. Yeni hesaplama yöntemine göre dokuz aylık turizm geliri yüzde 68 artarak 21 milyar dolardan 35 milyar dolara yükseldi. TÜİK, Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Bankalar arası Kart Merkezi işbirliğiyle yapılan çalışmalarla turizme ilişkin istatistikleri değiştirdi. “Güncelleme” adıyla yapılan değişiklik ile; paket tura konu olan geceleme sayısı, sağlık turizmi harcamaları, eğitim gören öğrencilerin ödediği harçlar, kredi kartı ve bavul ticareti verileri turizm gelirleri içine alındı. Bu hesaplama yöntemiyle turizm gelirleri yıllık ortalama yüzde 20 artmış oldu.

Tatil yapacaklara büyük şok! Öyle bir zam geliyor ki...

EDİTÖR NOTU: Bu haber 4 Kasım 2022 tarihinde saat 23.23'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.60 Türk Lirası, euro 18,40 Türk Lirası, altının gramı ise 981 Türk Lirası değerinde.

İşte Nebati'nin düşük enflasyon için açıkladığı tarih!

Selçuk Geçer dolarda kıyamet tarihini açıkladı!

İslam Memiş dolar için bu kez saat paylaştı! Elinizi çabuk tutun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön