29 / 04 / 2024

Tatil yapmak isterken rezil olmayın! Dolandırıcılar masum gezginlerin peşinde!

Tatil yapmak isterken rezil olmayın! Dolandırıcılar masum gezginlerin peşinde!

Tatil sezonu tüm hızıyla devam ederken, dünyanın dört bir yanında internet üzerinden cazip seyahat olanakları, uygun fiyatlı konaklama yerleri ve makul fiyatlı uçuşlar aranıyor. İşte dolandırıcılar da tam burada devreye giriyor. Hemen bakın.



Yıl boyunca çalışan insanlar yaz aylarında güzel bir dinlenme fırsatı yakalayabilmek için internet üzerinden tatil arayışlarına giriyor. Cazip seyahat olanakları, uygun fiyatlı konaklama yerleri ve makul fiyatlı uçuşlar aranıyor.

Kaspersky araştırmacıları, dolandırıcıların bu kişileri hangi yöntemlerle aldattığını araştırdı. Sonuçta ucuz uçak biletleri, konaklama rezervasyon fırsatları ve tatil paketleri sunan bu dolandırıcıların durumdan şüphelenmeyen kullanıcılardan faydalanma yoluna gittiği ortaya çıktı.

Kaspersky araştırmacıları yaptıkları araştırmada tatilcilerin dolandırıcılıktan kaçınmalatrına yardımcı olmak için kurbanları ikna etmek üzere kullanılan yaygın dolandırıcılık planlarını ve dolandırıcılıktan uzak bir tatil planlamaya yönelik önemli tavsiyeleri belirledi.

TANINMIŞ HAVAYOLLARI TAKLİT EDİLİYOR!

Yapılan araştırmada ucuz uçak bileti sunduğunu iddia eden çok sayıda dolandırıcı web sitesi tespit edildi. Bu iyi hazırlanmış kimlik avı sayfaları özellikle tanınmış havayolu hizmetlerini ve bilet servislerini taklit ediyordu. Hatta bazıları daha da ileriye giderek meşru servislere arama istekleri yollayıp, aldıkları bilgileri müşteriye sunarak gerçek uçuş ayrıntılarını da yayınlıyor. Ancak bu dolandırıcılar vaat edilen biletleri vermek yerine paranızı çalmayı ve kişisel bilgilerinizi kötü amaçlarla kullanmayı amaçlıyor. İlgili kişilerin banka ve kimlik bilgileri karanlık ağda satılıyor.

KONAKLAMA DOLANDIRICILIĞI!

Tatil planlayanlar öncelikle konaklama için yer bulmak için arayış yapıyor. Bu da dolandırıcılar için popüler bir fırsat oluşturuyor. Yaygın konaklama dolandırıcılığı, tatil amaçlı kiralık ev veya daireler için sahte çevrimiçi listelerden oluşuyor. Dolandırıcılar, popüler olan platformlarda cazip foroğraflar ve düşük fiyatlarla tatilcileri etkileyecek indirimli fiyatlardan oluşan ilanlar düzenliyor.

Ancak rezervasyon yapılıp ve ödeme gönderildikten sonra konaklama yerinin var olmadığı belirleniyor. Otel rezervasyonlarını hedef alan dolandırıcılık sistemleri de var. Dolandırıcılar, bu amaçla yasal otel rezervasyon platformlarını taklit eden sahte web siteleri kuruyorlar. Özellikle bu sitelere kullanıcılardan genellikle Facebook veya Google kimlik bilgilerini kullanarak giriş yapmaları isteniyor. Bu durum kimlik hırsızlığına, yetkisiz işlemlere ve diğer kötü niyetli faaliyetlere yol açıyor.

 

 


Geri Dön