28 / 04 / 2024

Tatilcilerin yeni konut tercihi hazır konteyner ev!

Tatilcilerin yeni konut tercihi hazır konteyner ev!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, konteyner ev modelinin son dönemde tatilciler tarafından ikinci konut tercihi olarak değerlendirildiğine vurgu yapıyor. 



Prefabrik yapılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, özellikle beton ve demir maliyetlerinde yüksek fiyat artışlarının yaşandığı bir dönemde prefabrik yapıların tesis yatırımcısının işini kolaylaştırdığını belirtti.

Konteyner yapılarla spor tesislerinden turizm işletmelerine, ticari ofislerden yönetim binalarına, sağlık tesislerinden eğitim binalarına her alanda projeler gerçekleştirilebiliyor. Mehmet Çankaya konteyner ev modelinin son dönemde tatilciler tarafından ikinci konut tercihi olarak değerlendirildiğine vurgu yapıyor. 

Kullanıma hazır konseptiyle konteyner ev müstakil ikinci ev sahibi olmak isteyenler için büyük kolaylık sağlıyor. Modeller arasında 1+0 minimal yaşam arzusuna özel konurlar da yer alıyor.

Söz konusu yapılardan en çok 2+1 konteyner ev çözümleri daha fazla ilgi görüyor. Tatil meraklıları bu yapıları özellikle yaşadıkları şehre yakın lokasyonda tercih ediyor. Doğaya yakın arsalara koydukları konteyner ev hafta sonu ve tatil günlerinde ikinci adresleri oluyor. 

İlk fırsatta bu evlere gelerek bir haftanın yorgunluğunu hemen geride bırakıyorlar. Şehrin gürültüsü, trafik yoğunluğu umurlarında olmuyor. Öte yandan ev önündeki bahçelerinde meyve ve sebze yetiştirmenin zevkini ailecek yaşıyorlar.

Tatilcilerin yeni konut tercihi hazır konteyner ev!

2+1 VE 1+1 EVLER YĞUN TALEP GÖRÜYOR

Fanatik'te yer alan detaylara göre, müstakil konutta 2+1 ve 1+1 konteyner ev taleplerinin çok yoğun olduğuna dikkati çeken Mehmet Çankaya “Müşterilerimiz konteyner evleri büyük kolaylık olarak görüyor. Ev sahibi olmaları için müstakil bir arsaya sahip olmaları yeterli. Konteyner fiyatları da çok cazip olunca vatandaş bu evlere özel ilgi gösteriyor" diye ifade etti.

Bu evlerin en önemli avantajının hazır üretime sahip olduğunu söyleyen Çetinkaya, "Elektrik ve su tesisat uygulamaları aydınlatma ve su armatürlerine varana kadar hazır montajlanmış durumda teslim ediyoruz. Diğer konut modellerine göre çok az bütçe ayırarak konteynerle ev sahibi olmak mümkün. Herkes bütçesine göre bir konteyner evi bu kolaylıkla satın alabiliyor. Modeller arasında 2+1 ve 1+1 konteyner evlere olan talebin oldukça yoğun olduğunu vurgulayabiliriz. Biz de modellerimizi bu iki konut tipindeki alternatiflerle geliştirdik. Müşterilerimiz hemen satın alarak konteyner evleri diledikleri yere sevk ettirebiliyorlar.” diye belirtti.

YÜZDE 1 KDV FIRSATI

Karmod, prefabrik ev ve konteyner sektöründe, bu ayın sonunda sona erecek yüzde 1'lik KDV indiriminden kaynaklanan taleplerde büyük bir artış yaşadığını belirtti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, bu cazip KDV oranının, özellikle depremden etkilenen kentlerde yaşayanların kendilerine çektiğini ve bu fırsattan yararlanmak istediklerini ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra getirilen bir düzenleme ile, olağanüstü hal ilan edilen bölgelerdeki prefabrik yapı ve konteyner alımlarında uygulanan bu düşük KDV oranı yıl sonuna kadar sürecek. Bu tedbir, afet mağdurlarına ve bazı kurumlarla kuruluşlara önemli bir destek olarak görülüyor.

Rams City Haliç'te yıl sonu avantajı! Yüzde 30 peşin, 30 ay vade fırsatı!

1942'de Ankara'da memurlar için mahzenli kâgir binalar yapılmış!


Geri Dön