09 / 05 / 2024

Tatlarin Barajı denetleniyor, Bartın Irmağı da temiz!

 Tatlarin Barajı denetleniyor, Bartın Irmağı da temiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nevşehir’in Acıgöl ilçesinin Tatlarin Beldesi'ndeki sulama barajında yaşanan balık ölümleri ve Bartın ırmağında yaşanan kirlilik üzerine harekete geçti. Tatlarin baraj göleti ve Bartın ırmağı incelemeye alındı



Tatlarin Barajı'nda, göletin muhtelif noktalarından pH ve oksijen doygunluğu ölçümleri yapıldı. Acıgöl Kaymakamlığına olayla ilgili bilgi verildi. Daha sonra Nevşehir Üniversitesi ile irtibata geçilerek Üniversitenin Biyoloji Bölümü ile baraj göletine gidilerek detaylı incelemelerde bulunuldu. Su numunesi ve balık numuneleri alınarak kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapılmasına başlandı.  Ayrıca gölet’in temizlenmesi için Acıgöl Kaymakamlığınca çalışma başlatıldı.


BARTIN IRMAĞI TEMİZ


Öte yandan Bartın ırmağında yaşanan kirlilik ile ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekli inceleme ve araştırmasını tamamladı. Yapılan incelemede Bartın Irmağının Kemer köprü Mevkiinde suda herhangi bir kirliliğin gözlemlenmediği anlaşıldı. İl Özel İdaresi mevkiindeki köprünün civarında ırmağın normal renkte aktığı, ancak yoğun yağışlar nedeniyle bir miktar bulanıklığın meydana geldiği öğrenildi. Ordu yeri Köprüsü ve Çağlayan Mevkiinde ırmağın kızılımsı renkte aktığı, bunun da yoğun yağışlar nedeniyle Arıt Bölgesindeki toprak yapısından kaynaklandığı anlaşıldı. Son olarak Organize Sanayi Bölgesi Bölgesi ve Potbaşı Mevkiinde ırmağın doğal renginde aktığı gözlendi.


Geri Dön