12 / 05 / 2024

Taurus AVM Kızılderili Kampı etkinliği 24-31 Ocak'ta!

Taurus AVM Kızılderili Kampı etkinliği 24-31 Ocak'ta!

Sömestir etkinlikleriyle çocuklara yine unutulmaz bir tatil yaşatmaya hazırlanan Taurus AVM, eğlendirirken bir yandan da öğretecek. Kızılderili Kampıyla Taurus çocuklarına farklı bir deneyim sunmaya odaklandı.



Kızılderili Kampıyla Taurus çocuklarına farklı bir deneyim sunacak. olan Taurus AVM, büyük sırlarla dolu uzay, hücreler ve daha birçok bilinmeyeni ‘Planetaryum’ ile uygulamalı olarak genç nesillere anlatılacak.


AVM Partners tarafından yönetilen Taurus AVM, yarı yıl tatilinde de eğlence ve bilgiyi bir araya getiriyor. Taurus çocukları, Ankara’da ilk kez Taurus AVM’de kurulacak Kızılderili Kampı ve ‘Planetaryum’ ile sömestir tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirecek.


Yorucu bir okul dönemini bitiren çocuklar Taurus AVM içinde kurulacak “Kızılderili Kampı” ile farklı bir deneyim yaşayarak, bilmedikleri bir kültürü de tanıma olanağı bulacak.

Kamp ile çocuklar, Kızılderililerin günlük yaptıkları sosyal ve kültürel aktiviteleri, doğal dokusu bozulmadan öğrenecek. Kızılderili Kampı kapsamında; davul çalma, balık tutma, Kızıl Boğa ile fotoğraf çektirme, at binme etkinlikleri yapılırken, katılan tüm çocukların isimlerine özel olarak düzenlenmiş sertifikalar da verilecek. Kamptaki çamur atölyesinde ise çocuklar hayal güçlerini çamurla bir araya getirerek ürünler çıkartacak. Atölye sonunda her çocuk yaptığı ürünleri evlerine de götürebilecek.

Kızılderili Kampı etkinliği, 24-31 Ocak tarihleri arasında ücretsiz olarak çocuklarla buluşacak.

 

-Sırlarla dolu dünyanın kapıları açılıyor

 

“Gezegen evi, yıldızevi” olarak bilinen ve çoklu projeksiyon cihazı ile kubbe şeklinde bir yapının 360 derecede 3 boyutlu bir görüntü yansıtarak, bilinmeyenlerin öğrenilmesini sağlayan Planetaryum, Taurus AVM ziyaretçileriyle Şubat’tan itibaren buluşacak.

Taurus AVM ziyaretçileri Planetaryum sayesinde gök cisimlerini ve yıldızları çok yakından inceleme şansına sahip olurken, hücreler, deniz canlıları, organlar gibi bilimsel gösterileri de izleyebilecek.

Taurus AVM’de kurulan Planetaryum 15 farklı film gösterimi ile genç nesilleri bilimsel düşünmeye yönlendirmeyi hedefliyor. Yirmi beş kişilik izleyici kapasitesine sahip Planetaryum’da otuz dakikalık kısa film gösterimleri; İngilizce, Türkçe ve Rusça izlenebilecek. Taurus AVM yönetimi, sömestir etkinlikleri kapsamında Planetaryum’u 1-8 Şubat tarihleri arasında Taurus çocuklarına ücretsiz sunuyor.



Geri Dön