28 / 04 / 2024

TAV, gökyüzünün en büyük 3. mimarı oldu

TAV, gökyüzünün en büyük 3. mimarı oldu

Uluslararası inşaat dergisi ENR, havalimanı inşaatında dünya devlerini belirledi. TAV, Amerikan ve Alman şirketlerinden sonra dünyanın 3. büyük ismi oldu



Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR), ulaştırma sektöründeki, otoyollar, limanlar, köprüler, havalimanları ve toplu taşımacılıktaki dünyanın en büyük inşaat  firmaları ile proje müşavirlik firmalarını açıkladı. TAV İnşaat, havalimanı inşaatı derecelendirmesinde ENR'de,  dünyada ilk üç arasında yer aldı. Birinciliği Amerikan firması Bechtel'in, ikinci sırayı Alman markası Hochtief AG'nin aldığı sıralamada, TAV İnşaat'in ardından dördüncü  isim Fransız Bouyges, beşinci isim ise Japon Taisei oldu.

TAV Grubu CEO'su  M. Sani Şener, “Bir mühendisin hayatında göreceği en önemli kilometre taşlarından birisi,  çalıştığı inşaat şirketin ENR'de  böyle bir derecelendirmeye girmesidir. 10. yılımızı kutladığımız bu günlerde emeklerimizin böyle bir dereceyle taçlandırılması ve ülkemizin temsiline böyle bir katkıda bulunuyor olmamız çalışma azmimizi daha da perçinledi” dedi.

Ankara, İstanbul ve  İzmir  havalimanlarından sonra Tiflis, Batum, Tunus ve Kahire havalimanlarını bitirip Katar, Doha, Umman, Muscat, Libya, Tripoli ve Sepha havalimanlarını da inşa ediyor olmalarını dünyanın sayılı firmaları arasında yer almayı sağlamada en büyük etkenler olarak gösteren Şener, “İnşaat işi müthiş bir lojistik ve uygulama işidir. Lojistik, malzemenin ve bilginin yapım sahasına zamanlı ulaştırılması, uygulama da binlerce işçiyi, yüzlerce mühendisi ve teknisyeni bu lojistikle eşzamanlı hareket ettirebilmektir. Biz TAV İnşaat'ta 14 bin takım arkadaşı ile entegre çalışıyoruz ve İstanbul'daki merkez ofisimizde ise sadece 67 arkadasımız çalışıyor.  Bu rakamlar lojistiği ve uygulamayı nasıl bir teknoloji ve iletişim ile yönettiğimizin de pratik bir ifadesidir” diye konuştu.

Dünyanın en büyüklerini inşa ediyor
TAV İnşaat'ın bugüne kadar yaptıkları arasında, dünyanın en büyük havalimanları içersinde yer alacak olan Katar Doha Uluslararası Havalimanı Terminal Kompleksi ve Libya Tripoli Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali de bulunuyor. Ayrıca, TAV Havalimanları Holding iştiraklerinden TAV Tunus'un 40 yıl süreyle işleteceği Tunus Enfidha'daki Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı'nı da özel bir öneme sahip.
Tebernüş Kireçci/Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TAV dünya liginde ilk üçe girdi

TAV İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR)'ın havalimanı inşaatı derecelendirmesinde dünyada ilk üç arasında yer aldı. ENR'nin, dünya çapındaki havalimanı inşaatı sektöründe belirlediği en büyük firmalar arasında, 14 bin çalışanıyla, 2 milyon 720 bin metrakarelik terminal binası ve havalimanı altyapısı inşaatı yapan ve 10 milyar doları aşan iş hacmiyle, üçüncü sırayı alan TAV İnşaat, Amerikan Bechtel ve Alman Hochtief'den sonra dünya sıralamasındaki yerini aldı.
Sabah

TAV, havalimanı inşaatında dünya üçüncüsü oldu

TAV İnşaat, havalimanı inşaatı derecelendirmesinde uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'da (ENR) dünyada ilk üç arasında yer aldı. ENR, ulaştırma sektöründeki, otoyollar,  limanlar, köprüler, havalimanları ve toplu taşımacılıktaki, dünyanın en büyük inşaat firmaları ile proje müşavirlik firmalarını açıkladı. TAV İnşaat, havalimanı inşaatı derecelendirmesinde ENR'de,  dünyada ilk üç arasına girdi. TAV İnşaat'ın bugüne kadar yaptığı projeler arasında, dünyanın en büyük havalimanları içerisinde yer alacak olan Katar-Doha Uluslararası Havalimanı Terminal Kompleksi ve Libya Tripoli Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali de bulunuyor.
10 milyar dolarlık hacim
TAV inşaat, ENR'nin dünya çapındaki havalimanı inşaatı sektöründe belirlediği en büyük firmalar arasında, 14 bin çalışanıyla, 2 milyon 720 bin metrakarelik terminal binası ve havalimanı altyapısı inşaatı yapan ve 10 milyar doları aşan iş hacmiyle üçüncü sırada yer aldı. Birinciliği Amerikan firması Bechtel'in, ikinci sırayı Alman markası Hochtief AG'nin aldığı sıralamada, TAV İnşaat üçüncü, Fransız Bouyges dördüncü ve Japon firması Taisei beşinci oldu.
TAV Grubu CEO'su Sani Şener, “Bir mühendisin hayatında göreceği en önemli kilometre taşlarından biri, çalıştığı inşaat şirketinin ENR'da böyle bir derecelendirmeye girmesidir. 10'uncu yılımızı kutladığımız bu günlerde emeklerimizin böyle bir dereceyle taçlandırılması ve ülkemizin temsiline böyle bir katkıda bulunuyor olmamız çalışma azmimizi daha da perçinledi” dedi. Şener, sadece yurtiçinde değil yurtdışında da havalimanları inşa ediyor olmalarının bu konuda dünyanın sayılı firmaları arasında girmelerini sağladığını kaydetti.

Havalimanı inşaatı dünya liginde ilk 5

Bechtel (ABD)
Hochtief AG (Almanya)
TAV İnşaat (Türkiye)
Bouyges (Fransa)
Taisei (Japonya)
Hürriyet

TAV, havaalanı inşaatında ilk üçe girdi 
 
Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR), ulaştırma sektöründeki, otoyollar, limanlar, köprüler, havalimanları ve toplu taşımacılıktaki, dünyanın en büyük inşaat firmaları ile proje müşavirlik firmalarını açıkladı.

TAV İnşaat, havalimanı inşaatı derecelendirmesinde ENR'de, dünyada ilk üç arasında yer aldı. Derginin, dünya çapındaki havalimanı inşaatı sektöründe belirlediği en büyük firmalar arasında, 14 bin çalışanıyla, 2 milyon 720 bin metrekarelik terminal binası ve havalimanı altyapısı inşaatı yapan ve 10 milyar doları aşan iş hacmiyle, üçüncü sırayı alan TAV İnşaat, ABD'li Bechtel ve Alman Hochtief'ten sonra dünya sıralamasındaki yerini aldı. Fransız Bouyges dördüncü, Japon firması Taisei beşinci oldu. TAV Grubu CEO'su M. Sani Şener, çalıştığı inşaat şirketi ENR'da böyle bir derecelendirmeye girmesinin bir mühendisin hayatında göreceği en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu söyledi. Şener, "Ankara, İstanbul ve İzmir havalimanlarından sonra Tiflis, Batum, Tunus ve Kahire havalimanlarını bitirip Katar-Doha, Umman-Muscat, Libya-Tripoli ve Sepha havalimanlarını da inşa ediyor olmamız bu konuda dünyanın sayılı firmaları arasında yer almamızı sağlamıştır." dedi. TAV İnşaat'ın bugüne kadar yaptığı inşaatlar arasında, dünyanın en büyük havalimanları içerisinde yer alacak olan Katar-Doha Uluslararası Havalimanı Terminal Kompleksi ve Libya Tripoli Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali de bulunuyor.
Zaman

 


Geri Dön