29 / 04 / 2024

TAV, Medine Havalimanı'nı büyütecek!

TAV, Medine Havalimanı'nı büyütecek!

TAV Havalimanları, Medine Havalimanının Yap-Devret-İşlet projesi için ortakları El Rajhi ve Saudi Oger ile birlikte Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesiyle (GACA) sözleşme imzaladı



 

Sözleşmeye Suudi Arabistan Savunma ve Havacılık Bakan Yardımcısı Prens Fahad Bin Abdullah Bin Mohammed El Saud, Sivil Havacılık Otoritesi Başkanı Faisal Hamad El-Sugair ile TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, El Rajhi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sulaiman El Rajhi ve Saudi Oger Başkan Yardımcısı Ayman El Hariri imza attı.

Arabistanın ilk özelleştirmesi

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Suudi Arabistanın Yap-Devret-İşlet modeliyle ilk havalimanı özelleştirme proje için şunları söyledi: Portföyümüze, İslam dünyası için çok önemli şehirlerden biri olan Medine Havalimanı yapım ve işletmesini katmak bizi çok onurlandırdı. Suudi Arabistanın çok önemli iki büyük şirketiyle ortaklığımız ülkede bundan sonraki havalimanı ihalelerinde de başarılı olabileceğimiz bir birliktelik ortaya çıkardı. TAV Havalimanları işletmesi altında bulunan İstanbul,  Ankara  ve İzmirden Medineye yapılacak Hac ve Umre seferlerinde kapasitenin artırılması, karşılıklı iletişim ve koordinasyonun, Türkiye ve Suudi Arabistanın havacılık sektörüne büyük katkıları olacağına inanıyorum. Finansmanı ihale öncesinden hazırladığımız için projede yatırıma hemen başlayıp, süresinden önce tamamlamak hedefimiz.

Doğru ortaklık

Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sulaiman El Rajhi ise şöyle konuştu: El Rajhi Grubu olarak Medine Havalimanı için doğru ortakları seçtiğimiz için çok mutluyuz. El Rajhi Holding Grubu, ülke için son derece önemli bir giriş kapısını ve Hazreti Muhammedin şehrinin ziyaretçilerine sunulan hizmetleri geliştirmek için el sıkışmaktan büyük onur duymaktadır.

Hacılara hizmet onur verici

Saudi Oger Başkan Yardımcısı Ayman El Hariri de, şunları dile getirdi: Suudi Arabistanın en önemli havalimanlarından ve Kabe ziyaretçileri ile hacılar için ana giriş kapısı olan Medine Havalimanı için çalışacak olmaktan onur duyuyoruz.

Yatırım büyüklüğü yaklaşık 1-1.5 milyar dolar olması beklenen proje kapsamında konsorsiyum, son teknolojilerle donanmış yolcu terminalinin inşasını 2015 yılı ilk yarısına kadar gerçekleştirecek ve Medine Havalimanının 25 yıl boyunca işletim hakkına sahip olacak. Merdine Havalimanında 2010da 3.3 milyon yolcuya hizmet veren mevcut kapasite, ilk aşamada yılda 8 milyon yolcuya imtiyaz süresi bitmeden önce 16 milyon yolcuya ulaşacak.

HÜRRİYET

 


Geri Dön