30 / 04 / 2024

Tavuk fiyatlarına zam kapısı aralandı! Yasaklama kararı geldi

Tavuk fiyatlarına zam kapısı aralandı! Yasaklama kararı geldi

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünyada başlayan gıda arzı güvenliği tehlikeye giren ürünler arasına tavuk da eklendi. İç piyasanın talebine cevap verilemeyeceği gerekçesiyle tavuk satışlarına yasak getirildi. Hükümet izinleri de iptal etti.



Güneydoğu Asya ülkesi Malezya, yerel gıda arzını korumak ve iç piyasadaki fiyatları dengelemek için tavuk ihracatını askıya aldı.

Ayda ortalama 3,6 milyon tavuk ihraç eden Malezya, söz konusu ürünlerin büyük bir kısmını güney komşusu Singapur'a gönderiyordu.

İhracat yasağının olumsuz etkileri, kümes hayvanlarının üçte birini Malezya'dan ithal eden ve tavuklu pilavın ulusal yemek olduğu Singapur'da şimdiden hissedilmeye başlandı. Singapur'da bazı bölgelerdeki süpermarketlerde, tavuk stoklarının bugünden tükendiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön