28 / 04 / 2024

Tayyip Erdoğan, TOKİ'yi Erdoğan Bayraktar'a bırakmadı!

Tayyip Erdoğan, TOKİ'yi Erdoğan Bayraktar'a bırakmadı!

Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisine bağlı olan TOKİ'yi, eski TOKİ Başkanı, Çevre ve Şehirleşme Bakanı Erdoğan Bayraktar'a vermedi. Başına Bayraktar'ın geçtiği bakanlığa TOKİ'nin de bağlanmasına kesin gözüyle bakılırken, bu karar şaşkınlık yarattı



Çevre ve Şehirleşme Bakanlığı'na eski  TOKİ  Başkanı'nın getirilmesiyle herkes TOKİ'nin bu bakanlığa bağlanmasını bekledi, ancak Başbakanlığa bağlı kaldı. Başbakan, geçmişte TOKİ'yi işlerin daha hızlı yürümesi için bizzat kendisine bağlamıştı. Önceki gün yapılan ilk Bakanlar Kurulu'nda bakanlıkların görev alanları belirlenirken, Başbakan Erdoğan'ın bizzat kendisine bağlı olan TOKİ'yi Bayraktar'a bağlamadığı görüldü.  TOKİ, geçmişte Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı olarak görev yaparken,  TOKİ'nin konut projelerine büyük önem veren Erdoğan, işlerin daha hızlı yürümesi ve kontrol altında olması için bu kurumu bizzat kendisine bağlamıştı.

GÖREV DAĞILIMI

Başbakanlığa bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşların Başbakan Yardımcıları arasındaki dağılımı ile verilen görevlerin yer aldığı genelge dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Başbakan'a ve yardımcılarına bağlı kurum ve kuruluşlar şöyle:

- Başbakan Tayyip Erdoğan: MGK), MİT, TOKİ, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, BYEGM, TRT, AA, RTÜK.

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: Hazine Müsteşarlığı, Merkez, Ziraat, Halk, Vakıflar, Kalkınma ve Türkiye İhracat Kredi bankaları, SPK, BDDK, TMSF.

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, İnsan hakları ile ilgili koordinasyon, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: TBMM ile ilişkiler, Diyanet İşleri, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı.


Geri Dön