10 / 05 / 2024

TCMB Başkanı Kavcıoğlu’ndan flaş döviz açıklaması!

TCMB Başkanı Kavcıoğlu’ndan flaş döviz açıklaması!

Dövizin bu yılki serüvenini merak edenler için beklenen açıklama, en yetkili isimden, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan geldi.



TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve TCM yönetimi, Türkiye Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yönemiyle, ihracatçılara yönelik destek paketi üzerinde görüşmek için buluştu.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu’ndan flaş döviz açıklaması!

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2023 ve öncesinde resesyon veya o konularda tedirginlik olduğunu hatırlattı. Son Para Politikası Kurulu kararında da ifade ettiklerini hatırlatan Kavcığlu, “Endişeler devam etmekle birlikte olumlu gelişmeler var. Küresel resesyon olma ihtimali azalarak büyüme rakamları revize edildi. Bu da bizim için önemli bir avantaj. Şu anda herhangi bir kaygı taşımıyoruz” diye konuştu.

Kavcıoğlu, büyüme rakamlarının revize edilmesinin üretimde de bu minvalde sıkıntı yaşamayacağını, yeni pazarların açılıyor olması nedeniyle de ihracatta sorun olacağını düşünmediklerini söyledi. İhracatta bu sene 300 milyar dolar hedefi konulduğunu hatırlatan Kavcıoğlu, ihracatçılara da teşekkür etti.

Dünya genelinde savaşın nedeniyle ithalat tarafında bir açılma olduğunu ve bunun cari açığımızı olumsuz etkilediğini hatırlatan Kavcıoğlu, ancak üretim tarafının iyiye gittiğini ve küresel şartların da olumluya doğru gittiğini belirterek, “Ümitli şekilde ihracatın lehimize olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Açıklamasında kurla ilgili de konuşan Kavcıoğlu, döviz kurunun istikrarlı şekilde devam ettiğini belirterek, “2021’in sonunda yaşadığımız şeyin sonrasında Merkez Bankası'nın rezervleri politikalarıyla döviz Kuru istikrarlı şekilde devam ediyor” diyerek, Türkiye Ekonomi Modeli içinde aldıkları tedbir ve kararların ise sonuçlarını olumlu anlamda verdiğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön