28 / 04 / 2024

Herkesin merak ettiği soruyu TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu! İşte 2023 yılı için enflasyon tahmini!

Herkesin merak ettiği soruyu TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu! İşte 2023 yılı için enflasyon tahmini!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu hem yatırımcıları hem de sokaktaki vatandaşı çok yakından ilgilendiren 2023 tahminini duyurdu. Peki bu konuda en yetkili isim olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamasına göre bu sene Türkiye’de enflasyon ne kadar olacak?



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Enflasyon Raporu 2023-I Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli herkesi yakından ilgilendiren çok önemli açıklamalarda bulunarak, 2023 ve 2024 yılları için enflasyon tahminini duyurdu.

Herkesin merak ettiği soruyu TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu! İşte 2023 yılı için enflasyon tahmini!

Kavcıoğlu açıklamasında, OECD ülkelerinde enerji harcamalarının milli gelire oranının yüzde 11.5 seviyesinden OPEC krizinden bu yana kaydedilen en yüksek seviye olan yüzde 18’e çıktığını hatırlattı.

Enerji fiyatlarında küresel çapta yaşanan olumsuz gelişmelerin yansımalarının önemli etkileri olduğunu vurgulayan Kavcıoğlu, başta enflasyon olmak üzere ekonomik göstergeleri etkileyen bir boyut kazandığını söyledi.

Kavcıoğlu, geçtiğimiz sene küresel enflasyonun enerji maliyetlerindeki büyük artıştan kaynaklı olarak yükselmiş olmakla birlikte son dönemde enerji ve emtia fiyatlarındaki azalış ve Çin’in pandemi politikasındaki değişiklikle birlikte tüketici fiyatları enflasyonunu olumlu yönde etkilediğine işaret etti.

Bu nedenle 2023’e ilişkin enflasyon beklentilerinin Türkiye’de olduğu gibi birçok ülkede de aşağı yönlü güncellenmeye başladığını hatırlatan Kavcıoğlu, büyüme oranlarının öncü göstergelere göre toparlanma gösterdiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön