26 / 05 / 2024

TCMB'den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı'nda değişiklik yapıldı!

TCMB'den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı'nda değişiklik yapıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yeni düzenleme haberi geldi. Buna göre Merkez Bankası (TCMB) bankaların ek zorunlu karşılık tutmasını gerektiren bilanço TL payını yüzde 60 seviyesinden yüzde 57'ye indirdi. İşte ayrıntılar...



BANKALARIN TL MEVDUAT PAYININ HESAPLANDIĞI FORMÜL DEĞİŞTİ!

Merkez Bankası tebliğe yönelik yayımladığı uygulama talimatında bankaların Türk Lirası mevduat payının hesaplandığı formülde kur korumasız üç ay üzeri mevduatın 1.5 kat çarpanla hesaplanmasına ilişkin değişkliğe gitti.

28 Haziran sonrası vadesi dolacak hesaplardan kur korumasız en az üç ay vadeli hesaplara geçiş yapılması durumuda ilgili tutar bu hesaplarda kaldığı sürece hesaplama yönteminde bu mevduatın payına pozitif ayrımcılık uygulanacak.

TCMB den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı nda değişiklik yapıldı!

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi tarafından yapılan açıklamada: "TCMB daha önce yaptığı şekilde sadeleştirme adımlarına ZK kararıyla devam ediyor. Aslında bunlar temelde politika faizinin etkinliğini artıracak adımlar. Bu karar mevduat faizlerinde 1,000 baz puan düşüş sağlayacak. Şu anda yüzde 40 civarında olan mevduat faizleri yüzde 30'lar seviyesine gerileyecek" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön