26 / 05 / 2024

TCMB'den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı'nda değişiklik yapıldı!

TCMB'den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı'nda değişiklik yapıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yeni düzenleme haberi geldi. Buna göre Merkez Bankası (TCMB) bankaların ek zorunlu karşılık tutmasını gerektiren bilanço TL payını yüzde 60 seviyesinden yüzde 57'ye indirdi. İşte ayrıntılar...



SADELEŞTİRİLME ADIMI SONRASI İLKK DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜ!

TCMB verilerine göre mevduat getirilerinde rekor artışların ardından  sadeleşme adımıyla ilk düşüş yaşandı.

23 Haziran haftasında yüzde 42 seviyesindeki 3 Aya Kadar Vadeli TL mevduatın getirisi 30 Haziran haftasında yüzde 38.5 seviyesine kadar geriledi. 

TCMB den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı nda değişiklik yapıldı!

TCMB mevcut mikro ve makroihtiyati çerçevenin, etki analizlerine çerçevesinde ve kademeli bir anlayışla sadeleştirileceğini belirterek ilk sadeleşme adımına 25 Haziran tarihinde gitmişti. 

TCMB'nin geçen ay sonu yapılan ilk sadeleşme adımdan sonra  yüzde 45'e yaklaşan mevduat faizlerinde düşüş yaşanmış, bankacılar regülasyonlar nedeniyle sektörde "yarışa dönüşen mevduat kampanyalarına" ihtiyacın azaldığını aktarmışlardı. 

TCMB'den yeni hamle: Zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti!

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön