01 / 05 / 2024

Teata Rossa Caffe Türkiye'de yeni bayiler açacak!

Teata Rossa Caffe Türkiye'de yeni bayiler açacak!

İtalyan kahve zinciri Testa Rossa Caffe, Türkiye'de franchise ile büyüyecek



İtalyan kahvesini pizza ve makarnayla birleştiren, 44 ülkede faaliyet gösteren Testa Rossa, Türkiye'de özellikle kahve zincirlerinin olmadığı kentlere girecek.

Geçen yıl ilk restoranlarını İstanbul Gümüşsuyu'na açtıklarını ve halen 5 noktada bulunduklarını belirten Testa Rossa'nın Genel Müdürü Ali Sarı, "Şimdilik sadece İstanbul ve Ankara'dayız ama Türkiye'de bakir olan yerlere gitmek istiyoruz. Malatya, Safranbolu ve Adıyaman'da çalışmalarımız var. Hatay da ilgimizi çekiyor. Orada oturmuş bir kahve kültürü var" dedi.

Bu yıl 2 ayda bir mağaza açmayı planladıklarını söyleyen Sarı, Testa Rossa'nın 3 ayrı konsepti olduğunu belirtti. Sarı, "Picallo, Ekspresso ve Caffe Bar konseptlerimiz var. Konsepte göre mönü de değişiyor. Picallo konseptimiz sirkülasyonun çok ama oturma alanlarının kısıtlı olduğu yerlere uygun. 50 metrekarelik bir konsept. Mönüsü dar ve mutfak da yok. Kahvenin dışında birkaç çeşit sandviç ve tatlı var. 50-100 metrekare arasında değişen Ekspresso konseptinde ise salata gibi şeyleri hazırlamak için küçük bir mutfak var. İnsanlar kısa süreliğine de olsa oturup yemeğini yiyebilir. En üst konseptimiz ise Testa Rossa Caffe Bar. Bunlar Testa Rossa'nın tüm ürün yelpazesinin bulunabildiği yerler. 100 metrekarenin üzerinde, daha şık mekânlar bunlar. Biz önünde bir de bahçe olmasını tercih ediyoruz" dedi.

Testa Rossa'nın diğer kahve markaları gibi agresif büyümeyi tercih etmediğini vurgulayan Sarı, "Kahvemiz çok özel olduğundan, bize gelenler `önünden geçerken gireyim' diyecek insanlar değil. Müşterilerimiz önceden karar vererek geliyor. O yüzden İstiklal Caddesi'nde 5 tane açmamıza gerek yok. Daha seçici ve kahveden anlayan insanların olduğu yerler bizim için daha uygun" dedi.

Dünyada 75 noktada var

Testa Rossa Caffe'nin hikâyesinin Avusturyalı Wedl Ailesi ile başladığını anlatan Sarı, "Weld Ailesi 1904'ten beri kuru gıda ticareti yapıyor. Daha sonra kahveye ağırlık veriyorlar. Toplam 5 markaları var ama en güzel kahveleri olan Testa Rossa'yı kendileri yapıp servis etmek istiyorlar. Böylece 1995'te Testa Rossa konsepti doğuyor. Bugün 44 ülkeye ihracat yapıyorlar, 16 ülkede de Testa Rossa franchise caffe shop'ları, 75 noktada da lokasyonları var" dedi.
Referans/ Derya Karayağız


Geri Dön