28 / 04 / 2024

Teba'nın fabrikaları icradan satılıyor!

Teba'nın fabrikaları icradan satılıyor!

Bir dönem Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan, Pentagon'a bile klima satan Teba Grubu'nun Torbalı'daki iki fabrikası, icradan satılığa çıktı



Bir dönem Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan, Pentagon'a bile klima satan Teba Grubu'nun Torbalı'daki iki fabrikası, icradan satılığa çıktı. Torbalı l'inci İcra Müdürlüğü, Torbalı Pancar'daki Teba'ya ait tesisleri, 43 milyon 568 bin liraya satışa çıkardı. Fabrikanın ihalesi, 12 Kasım'da Torbalı Adliyesi l'inci İcra Müdürlüğü'nde yapılacak. İlk satışta teklif edilen fiyat, kıymetin yüzde 60'ını bulmadığı takdirde ikinci satış 22 Kasım'da yapılacak. Teba'nın geçtiğimiz ağustos ayında da İzmir-Menderes'teki 75 dönüm üzerine kurulu fabrikasına alıcı çıkmamıştı. Teba'nın borcuna karşılık Yapı Kredi Bankası'nm mülkiyetine geçen fabrikanın önümüzdeki günlerde satışa çıkarılması planlanıyor.

Teoman Baygan'ın 19601ı yılların sonunda Alarko'dan ayrıldıktan sonra temelini attığı Teba, beyaz eşya, klima,pişirici alanlarında hızla büyüdü. 18 şirketli dev bir grup haline gelen Teba, ABD'nin Virginia eyaletinde bile tesis kurup, üretim yaptı. 1990'lı yıllarda 200 milyon dolara yakın ciroya ulaşan Teba, 2001 krizinden sonra, yapılan yanlış yatırımların sonucu olarak finans krizine girdi. Grubun Torbalı ve Menderes'teki fabrikalarında üretim durdu. Teba 2007'de iflas etti. Ancak  İzmir  Cumhuriyet Savcılığı, Teoman Baygan ve çocukları hakkında hileli iflas suçlamasıyla dava açtı. Dava hala devam ediyor.
Ekonomist
 


Geri Dön