27 / 04 / 2024

TEB’den sıfır peşinatlı konut kredisi fırsatı!

TEB’den sıfır peşinatlı konut kredisi fırsatı!

TEB konut almak isteyen ama peşinatı olmayan ya da peşin parasını tutmak isteyen tüketiciler için konut değerinin tamamına kadar kredi sağlıyor. TEB sıfır peşinatlı konut kredisi detayları neler?



Coronavirüs önlemleri kapsamında bankaların konut kredisi peşinat tutarı yüzde 10’a indirildi. Bankalar kred yasası gereğince artık konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 90’ına kadar konut kredisi kullandırmaya başladı. Kalan kısım bankalar tarafından peşinat olarak talep ediyor.

TEB konut için peşnat tutarı olmayan veya peşinat tutarını farklı bir yatırım aracında değerlendirmek isteyen tüketicilere yönelik yüzde 100 Konut Kredisi ürünü sunuyor

Peşinatsız Konut Kredisi Şartları

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; satın alınacak konutun ekspertiz değerinin yüzde 90’ına kadar kredi veren TEB kalan yüzde 10’luk kısım için ise nakit karşılık ya da tüketiciye ait ikinci bir gayrimenkul ipoteğiyle konut kredisi yüzde 100’e tamamlıyor. Böylece tüm kredi tutarı uygun faiz ve uzun vade avantajı ile alınabiliyor

TEB ayrıca geri ödeme sürecinde, kalan konut kredi bakiyesi ikinci teminata gerek olmayan tutara indiğinde, konut kredisinin kapanmasını beklemeden ikinci ipoteği veya nakit blokeyi kaldırıyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları

TEB yüzde 100 konut kredisi ürünü kapsamında 5 yıl vadeye kadar yüzde 0.99 faiz oranı, 10 yıl vadeye kadar ise yüzde  1.08 faiz oranı ile kredi sağlıyor. Bankanın 5 yıl vadeli konut kredisi maliyet yıllık yüzde  13 seviyesinde yer alıyor.

TEB Konut Kredisi Hesaplama

Bankadan Peşinatsız Konut Kredisi ürünü dahilinde 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 5 yıl vadede aylık ödeme miktarı 2.200 TL, toplam ödeme tutarı ise 333.000 TL oluyor.


Geri Dön