28 / 04 / 2024

TEİS Genel Başkanı: Yurt dışından ilaç gelmesi artık hayal oldu!

TEİS Genel Başkanı: Yurt dışından ilaç gelmesi artık hayal oldu!

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlandırmasında dikkate alınan avro kurunun piyasadaki gerçek kur seviyesine yükseltilmesini talep etti ve “Avro kuru nedeniyle yurt dışından ilaç gelmesi artık hayal gibi görünüyor" dedi.



Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlandırmasında dikkate alınan avro kuru ile gerçek avro kuru arasındaki makasın iyice açılmasının tehlikelerine dikkat çekerek, kurun piyasadaki gerçek kur seviyesine yükseltilmesini talep etti.

Saydan, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, ilaç fiyatlandırmasında uygulanmakta olan avro kuru ile reel kur arasındaki farkın giderek yükseldiğini, 20 yıldır yaşanmayan ilaç sorununun özellikle son 3 senedir yoğun şekilde görülmesinin asıl nedeninin kurdan kaynaklı bu durum olduğunu ifade etti.

TEİS Genel Başkanı: Yurt dışından ilaç gelmesi artık hayal oldu!

REEL İLAÇ KURUNUN 3 KATI

Nurten Saydan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Günümüzde koşullarında ilaç avro kuru 10,77 lira, reel avro kuru ise bugün itibarıyla 28,39 lira düzeyinde bulunuyor. Geride kalan 14 yıllık süre içerisinde bu fark yaklaşık olarak reel ilaç kurunun neredeyse 3 katına kadar yükseldi. Önden büyük bir süratle koşan reel kurun hızına ilaç kuru artık ayak uydurmakta güçlük çekiyor. İlaç üretimi ve ithalatı için asla telafi edilemeyecek olan bu fark, bir süredir yaşanan ve son zamanlarda vatandaşın ismini 'ilaç kıtlığı' olarak koyduğu büyük problemin en büyük nedeni olarak ortada durmaktadır."

 


Geri Dön