29 / 04 / 2024

Tek tip emeklilik yolda! EYT'linin maaşı bölünecek

Tek tip emeklilik yolda! EYT'linin maaşı bölünecek

EYT düzenlemesinde detaylar netleşiyor. EYT’de maaş ve tazminat hesabı 3 dönem üzerinden yapılması bekleniyor. Çalışma süresi, istifa ve fazla primler dahi etki edebilecek.



EYT ile tek tip emeklilik geliyor. EYT’lilerin maaşı 3 dönem üzerinden hesap yapılacak. Milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesinin son hali belli oluyor. Yaş dolayısıyla emekli olamayan milyonlarca çalışan bu düzenlemeyle emekli maaşı bağlatma ve tazminat alma hakkı olacak. Emekli aylıklarını belirleyecek şartlarla ilgili yeni detaylar geliyor.

Aralık ayında Meclis’e gelmesi beklenen düzenlemenin hayata geçmesiyle EYT’liler Ocak ayında maaşlarını almaya başlamış olacak.

MAAŞLAR 3 AYRI DÖNEMDE HESAPLANACAK
Milyonlarca kişinin gözü kulağı Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesine çevrilmişken sigortalı olanları emeklilik yapacak düzenlemede sona yaklaşıldı.

Düzenlemeyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan ve yaş sınırı nedeniyle emekli olamayan kişiler emekli olabilecek. Düzenlemenin en geç Aralık ayında Meclis’te olması bekleniyor. Bu plan hayata geçerse EYT’liler Ocak ayından itibaren emeklilik işlemlerini başlatabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön