29 / 04 / 2024

Tekel taşınmazlarının fiyatı ihaleden vazgeçirtti

Tekel taşınmazlarının fiyatı ihaleden vazgeçirtti

TEKEL'e ait eski Paşabahçe içki fabrikasında bulunan taşınmazların özelleştirme ihalesinde açık artırma başlangıç bedeli 261 milyon TL olarak belirlenince firmalar ihaleden çekildi.



TEKEL'e ait İstanbul/Eski Paşabahçe İçki Fabrikasında bulunan taşınmazların ihalesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapıldı. Özeleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığını yaptığı ihaleye Asfuroğlu-Kalyon-Özka Ortak Girişim Grubu, Boğaziçi Turizm Yatırımları A.Ş., Yıldırım Holding A.Ş. katıldı. Elemesiz yapılan ilk turda en yüksek teklif 90 milyon TL olarak belirlenirken, gerçekleştirilen yazılı turda Yıldırım Holding elendi. Yazılı turların ardından sözlü turlara geçilirken, komisyon başlangıç tutarını 261 milyon TL, artırma aralığını ise 200 bin TL olarak açıkladı. İlk turda katılımcılar başlangıç tutarını yüksek bularak ihaleden çekildi. İhale teknik olarak sonuçlandı.

 

Konak taşınmazına en yüksek teklif  İzmir  Ortak Girişim Grubundan

 

Tütün Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol İşletmeleri Anonim Şirketine (TEKEL) ait İzmir-Konak taşınmazı ihalesine en yüksek teklif 14 milyon 750 bin lira ile İzmir Ortak Girişim Grubundan geldi.  Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında idarede yapılan nihai pazarlık görüşmelerine 4 firma katıldı. Pazarlık görüşmelerinde yapılan elemesiz turda en yüksek teklif 14 milyon 10 bin lira olarak belirlendi. İhalede bir elemeli yazılı tur yapılırken, bu turda Abdülkadir Gültekin elendi. Yazılı elemeli turların ardından komisyonca belirlenen 14 milyon 550 bin lira başlangıç tutarı ve 50 bin lira artırım aralığı ile sözlü turlara geçildi. Sözlü turlarda İzmir Ortak Girişim Grubu (Aks Tasarım Mimarlık İnşaat

Dekorasyon. San. ve Tic. Ltd. Şti-Tankut Karabacak-Mahmut Karabacak-Halil İstemi Gürel- Noyan Kazım Gürel) 14 milyon 750 bin lira ile en yüksek teklifi verdi. İhaleye Öztur Turizm İşletmeciliği ve İnşaat San. ve Tic. A.Ş, Halil Ticaret-Halil Yüzer, Abdülkadir Gültekin, İzmir Ortak Girişim Grubu katılmıştı.


Geri Dön