04 / 05 / 2024

Tekfen'den Toros Tarım iş sözleşmesi açıklaması!

Tekfen'den Toros Tarım iş sözleşmesi açıklaması!

Tekfen Holding, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.şž.'nin (şžirket) üyesi olduğu Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) ile Petrol-İş Sendikası arasındaki iş sözleşmesi hakkında açıklama yaptı



Verilen ilan şu şekilde;

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Bağlı ortaklıklarımızdan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.şž.'nin (şžirket) üyesi olduğu Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) ile Petrol-İş Sendikası arasında 01.01.2011-31.12.2012 dönemini ve şžirket'in Ceyhan/Adana ve Mersin Fabrikalarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal süre içinde anlaşmaya varılamaması ve arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanamaması sebebiyle Petrol-İş Sendikası'nca 2822 sayılı Yasanın 27. maddesi gereğince 8.6.2011 tarihinde grev kararı alınarak KİPLAS İşverenler Sendikası'na tebliğ edilmiştir. 2822 sayılı Yasanın 37. Maddesine göre grev kararı KİPLAS İşverenler Sendikası'na tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde ve noter aracılığıyla ile 6 işgünü önce bildirilecek tarihte uygulanabilecektir.

KİPLAS İşverenler Sendikası ve Petrol-İş Sendikası arasında anlaşma sağlamak üzere görüşmeler devam etmekte olup, şžirket'in tesislerinde faaliyetler devam etmektedir.


Geri Dön