29 / 04 / 2024

Teknik Yapı Evora İstanbul Tuzla'da 76 bin 900 TL'ye!

Teknik Yapı Evora İstanbul Tuzla'da 76 bin 900 TL'ye!

Teknik Yapı, Tuzlada inşa ettiği toplam 4 bin 304 konutluk Evora İstanbulda yoğun ilgi görüyor. Projenin satışa çıktığı ilk haftasonu ilk etapta satışa çıkan 1509 dairenin 502si satıldı



Evora İstanbulda fiyatlar 76 bin 900 liradan başlayıp, 188 bin 100 liraya çıkıyor.

TEKNİK Yapının Emlak Konut GYO ile gerçekleştirdiği Tuzladaki 4 bin 304 konutluk Evora İstanbul, satışa çıktığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Lansman sonrası ilk haftasonunu 502 dairenin satışını tamamlayarak geçiren Evora İstanbulun ilk etabında 1509 daire satışa çıkıyor. Fiyatların 76 bin 900 liradan başladığı, ortalama metrekare fiyatının ise 1550 lira olduğu projede, fiyat avantajının yanı sıra, uygun ödeme seçenekleri de sunuluyor. 300 dönümlük arazide gerçekleştirilecek proje için Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, Arazi, Teknik Yapı tarafından kıymetli bir pırlanta gibi işlendi ve Tuzlanın en yüksek tepesini taçlandırmaya hazır hale geldi. Tuzlanın en yüksek tepesinde konumlanan Evora İstanbul, bir taç gibi parlayacak dedi.

76 bin 900 liradan başlıyor

Evora İstanbul projesinde satışa çıkan ve projenin ilk etabını kapsayan 15 blokta toplam 1509 daire yer alıyor. Projede stüdyo daireler 76 bin 900 TL, 1+1 daireler 84 bin 200 TL, 2+1 daireler 146 bin 700 TL, 3+1 daireler 188 bin 100 TLden başlayan fiyatlardan başlıyor. İlk etabı oluşturan 1.509 dairenin yüzde 3ü stüdyo, yüzde 43ü 1+1, yüzde 30u 2+1, yüzde 23ü 3+1 tipinde olacak. Daire büyüklükleri ise stüdyoda 50-58 metrekare, 1+1 tiplerinde 55-75 metrekare, 2+1 tiplerinde 91-171 metrekare, 3+1 tiplerinde 130-211 metrekare şeklinde olacak. Dairelerin büyük bir bölümünde 8 ile 17 metrekare aralığında değişen özel kat bahçesi veya balkon olacak. Projedeki dairelerin büyük çoğunluğu da denize bakıyor. Ödeme koşullarında ise, satışta yüzde 7 peşinat kullanımı için olanak sağlanırken, bedelin yüzde 25in tamamlanması için Teknik Yapı Holding tarafından bakiye yüzde 18lik oran 12, 18 ve 24 ay olmak üzere 3 eşit ay şeklinde vadelendiriliyor. Daire bedelinin kalan yüzde 75i için banka kredisi kullanılabiliyor.

30 ay sonra teslim

İçinde ilkokulu, kreşi, parkı, tıp merkezi ve camisi olan küçük bir şehir kuracaklarını belirten Nazmi Durbakayım, şunları söyledi: Evora İstanbulda yaklaşık 15 bin kişi yaşama şansı bulacak. Evora İstanbul, insanlara istedikleri mekanlara istedikleri şartlarla ulaşabileceğini sağlayacak bir proje olacak. Teknik Yapı, Tuzlaya en hakim tepede deniz manzaralı bir şehir kuruyor. Müstakil sitelerden oluşan bu şehirdeki siteler, kendi içinde bağımsız sosyal donatı alanlarına sahip olacak. Toplam 4 bin 304 daireden oluşan Evora İstanbul, konut ve rezidans bloklarından oluşacak. Projenin içinde ayrıca irili ufaklı çarşılarda ticari birimler, sosyal tesisler ve spor alanları bulunacak. Site içlerindeki araç yolları site etrafına alınacak. Evora İstanbulun inşaatına Ekim 2011 tarihinde başlandı. Proje Ağustos 2014te tamamlanacak. Daire teslimleri etaplar şeklinde yapılacak. İlk etabı oluşturan 1.509 daire 30 ay sonra teslim edilecek.

Ekonomik konut istiyor

Evora İstanbulun hitap ettiği kitle profilinin Türkiye mozaiğini yansıttığını anlatan Durbakayım şöyle konuştu: Birçok büyük bankanın teknolojik merkezleri Tuzlaya taşınırken, buralarda çalışacak binlerce insan rahat bir yaşam ortamı istiyor. THY personeli de Tuzlada iş streslerini ortadan kaldıracak yaşam alanları arıyor. Ataşehirdeki Finans Merkezinde çalışan orta gelir grubu da, çalışma bölgesine ulaşımı kolay ekonomik konut istiyor. Aileler de çocukları için birçok sosyal olanakları olan Evora İstanbulda yaşamak isteyecek.

Mutfaksız ev misafire oda

NAZMİ  Durbakayım, elektrikli araçlar için şarj istasyonu ve güneş enerjisinden elektrik üreten sistemlere yer verecekleri projenin bir başka özelliğinin ise mutfaksız evler olduğunun altını çizdi. Durbakayım, Stüdyo dairelerde istenmesi durumunda mutfak yapmayacağız. Bu uygulamayı projede deneme olarak yapıyoruz. Projede çok sayıda yeme-içme alanları olacak bilgisini verirken, misafir nedeniyle büyük ev almak zorunda kalanlar için de yedek oda çözümü geliştirdiklerini belirtti.

Orta gelirli rahatlıkla alabilir

TUZLAnın çok hızlı bir gelişme göstererek İstanbul ile Anadolu arasında kilit bölge olacağına işaret eden Nazmi Durbakayım, Evora İstanbul ile birlikte Anadolu Yakasında yaşamın adresinin değişeceğini söyledi. Durbakayım, Teknik Yapının müşterilerine yüksek kazanç sağladığının da altını çizerek, Evora İstanbul, Teknik Yapının gerçekleştirdiği projeler arasında prim yapma potansiyeli en yüksek proje. Bu yıl yapılan bir araştırmaya göre İstanbulun en çok değer kazanan projesi bizim gerçekleştirdiğimiz Uphill Court oldu. Kartaldaki projelerimiz de listenin üzerinde yer aldı. Ancak Evora İstanbulun kazanç sağlayan projeler sıralamasının yeniden yazılmasını sağlayacak ve listenin tepesinde yer bulacaktır. Metrekare fiyatı açısından orta gelirli vatandaşlarımızın rahatlıkla alabileceği daireleri olan Evora İstanbulun yatırım stratejilerini de değiştireceğine inanıyorum dedi.
Hürriyet


Geri Dön