28 / 04 / 2024

Teknik Yapı, Tuzla'da 5 bin 500 konutluk proje yapacak!

Teknik Yapı, Tuzla'da 5 bin 500 konutluk proje yapacak!

Kartal'a 2 bin 400 konutluk beş projeyle giren Teknik Yapı, şimdi de gözünü Tuzla'ya dikti. Firma Tuzla'da mini bir şehir kuracak. Teknik Yapı, şimdi de 5 bin 500 konut için Tuzla'ya geçiyor  



Kartal'a 2 bin 400 konutluk beş projeyle giren Teknik Yapı, şimdi de gözünü Tuzla'ya dikti. Firma Tuzla'da mini bir şehir kuracak. Dört yılda Kartal' a yaklaşık 2 bin 400 konutluk beş projeyle (Uplif e Park, Uprise Elite, Upcity Flats, Uptwins Deluxe Residence, Evora) neredeyse küçük bir şehir kuran Teknik Yapı, şimdi de 5 bin 500 konut için Tuzla'ya geçiyor. Firma, Emlak GYO'nun gerçekleştirdiği hasılat paylaşımı modeli ile Tuzla'da 5 bin 500 konutluk proje gerçekleştirecek. Kartal'ın gerek yatırımcı gerekse konut talep edenler tarafından yeni keşfedildiğini hatırlatan Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "Kartal, İstanbul'un yıldız bölge adaylarından biri haline geldi. Bu yıl da yine Kartal gibi farklı bir bölgeye yatırım yapmak ve yeni bir pilot bölge yaratmak istiyoruz. Arsa arayışlarımızda da kentsel dönüşümün sivil ayağını oluşturması amacıyla eski fabrika alanlarına dikkat ediyoruz. Böylece şekil değiştiren bölgelerdeki dokuyu bozmadan yeni yaşam alanları yapmaya özen göstereceğiz. Hedeümiz-deki yeni bölge de Tuzla olacak" dedi.

1 milyar TL'lik mini şehir
Tuzla'da konut ve rezidans ağırlıklı bir projeye başlayacaklarını belirten Umut Durbakayım, toplam 300 bin 566 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşecek 'mini şehir' projesinin Emlak GYO ile hasılat paylaşımı modeline bağlı olarak yükseleceğini ifade etti. Proje hak-kında önbilgi veren Durbakayım, şunlan söyledi; "Emlak GYO'dan ka-zandığımız bu ihale, Tuzla'yı Ataşehir ve Kartal'da olduğu gibi markalı projelerin çekim merkezi yapmak için önemli bir fırsat yarattı. Tuzla, bugüne kadar sadece sayfiye ve küçük çaplı ekonomik sitelere ev sahipliği yapan bir bölge olarak biliniyordu: Kartal ve Ataşehir'de ol-duğu gibi Tuzla'da da, lükse kaçmadan Bağdat Caddesi'ndeki yüksek kaliteyi, ekonomik rakamlarla sun-mayı hedefliyoruz. Yaklaşık 5 bin 500 konuttan oluşan mini bir şehir yapacağız. Projede kreşten parka, ticaret merkezinden okula kadar geniş sosyal alanlar yer alacak.

Projenin büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar lira olacağını öngörüyoruz."

'Krsız hizmet'
Aktif Yaşam ve Teknik Güvenlik firmalarının amacının kr olmadıgının altını çizen Umut Durbakayım, gerçekleştirdiği projelerdeki bir diğer farkın ise yine satış sonrasında sunulan hizmetler olduğunu söyledi. Durbakayım, "Temizlikten kuru temizlemeye, concierge hizmetinden valeye kadar birçok hizmeti vererek insanların kendilerine zaman ayır¬masını sağlıyoruz" dedi.
Radikal


Geri Dön