16 / 05 / 2024

Teknoloji devinden büyük adım! Onlar geliyor

Teknoloji devinden büyük adım! Onlar geliyor

Samsung, EX1 yardımcı robotunu bu sene gün yüzüne çıkarmak istiyor. CES 2023'te konuşan Samsung CEO'su, günlük işleri yapacağını söyledi.



Samsung, merkezi Samsung Town, Seul'de olan Güney Koreli çok uluslu bir holding firmasıdır. Çoğu Samsung ürünü altında birleşmiş çok sayıda yan kuruluş ve bağlı  işletmeden oluşur ve Güney Kore'nin en büyük chaebol'üdür (işletme grubu). Samsung, 1938 senesinde Lee Byung-chul aracılığı ile bir ticaret şirketi olarak kuruldu. Önümüzdeki otuz senede grup, gıda işleme, tekstil, sigorta, menkul kıymetler ve perakende dahil olmak üzere farklı alanlara açıldı. Samsung, 1960'ların sonlarında  elektronik endüstrisine, 1970'lerin ortalarında ise inşaat ve gemi inşa endüstrilerine açıldı; bu alanlar ileriki büyümesini şekillendirecekti. Lee'nin 1987'deki 
ölümünün akabinde Samsung, Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Group ve Hansol Group olmak kaydıyla dört işletme grubuna bölündü. 1990'lardan bu yana, Samsung faaliyetlerini  giderek küreselleştirdi ve elektronik ürünler, özellikle cep telefonları ve yarı iletkenler en önemli gelir kaynağı haline geldi.

Samsung, robot sektörüne girmeye hazırlanıyor. CES 2023’te açıklamalarda bulunan Samsung CEO’su, insanlara normal hayatlarında yardımcı olacak bir robot üzerinde çalıştıklarını söyledi. CEO’nun açıkladığı demeçe göre, EX1 isimli robot bu sene satışa çıkacak.

Teknoloji devinden büyük adım! Onlar geliyor

Samsung EX1 yardımcı robot 2023’te çıkacak

Samsung, sene bitimine kadar EX1 adlı yeni bir “insan yardımcı robotu” piyasaya sürmeyi planladığını ilan etti. Açıklama, Samsung Electronics CEO’su Han Jong-hee aracılığı ile yapılan  CES 2023’te  düzenlenen basın toplantısında söylendi. Şirket, EX1’in detaylarını henüz paylaşmadı, ancak bulaşık ve çamaşır yıkamak gibi basit ev işlerini yapması planlanıyor. Yeni insanlara yardımcı robot açıklaması, daha önce akıllı elektrikli süpürgeleri piyasaya sürmeye odaklanan ve geçmişte sadece konsept robotlar geliştiren Samsung için strateji
 değişikliği anlamına geliyor.


Geri Dön