01 / 05 / 2024

Teknoloji ve yazılımda deneyimli ve uzman insan kaynağı aranıyor!

Teknoloji ve yazılımda deneyimli ve uzman insan kaynağı aranıyor!

Teknoloji ve yazılım son yılların en hızlı büyüyen sektörlerinden birisi ancak istihdam açığı nedeniyle  şirketler sıkıntılı günler yaşıyor. Yüksek maaşlara rağmen şirketler uzman yazılımcı bulmakta zorlanıyor.



Pandemi sürecinde dijitalleşme yatırımlarının artmasıyla birlikte şirketler de yeni çağa ayak uydurmak amacıyla bu alandaki yatırımlarını hızlandırdı. Şirketler değişen tüketici talep ve beklentilerine bağlı olarak online dağıtım kanallarına ağırlık verirken, teknolojik alt yapılarını da baştan aşağı yeniliyor. Gıdadan tekstile, perakendeden turizme kadar hemen hemen her sektörü yakından ilgilendiren dijitalleşme yatırımlarının başarısı ise bu alandaki uzman ekiplerinin kalitesi ile yakından ilintili.

Dijitalleşme yatırımlarının hızlanmasıyla birlikte teknoloji ve yazılım sektörünün de hızla büyüdüğü dikkati çekiyor. Sektördeki hızlı büyümeyle birlikte insan kaynağına olan ihtiyaç da hızla artıyor. Ancak son yıllarda sektör her ne kadar hızlı büyüse de uzman insan kaynağı bulmak giderek zorlaşıyor. Yeni gelişen teknolojiler, yüksek maaşlar ve işgücü talebine yetişemeyen insan kaynağı şirketleri zorluyor.

Teknoloji sektöründeki deneyimli ve uzman insan kaynağı sıkıntısı, çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Bu yüzden şirketlerin maliyetleri artarken rekabet güçleri de giderek azalıyor. Teknoloji ve yazılım alanında yeterli uzman ekibe sahip olamayan şirketler de yeni teknolojileri geliştirmekte ve uygulamakta zorlanıyor.

Yüksek maaşlara rağmen iş gücünü elinde tutmakta sıkıntı yaşayan şirketler ise çözümü outsource, yani dış kaynak kullanımında buluyor. ITServ şirketi de bu alanda şirketlere destek oluyor.

İSTİHDAM AÇIĞI VAR

 ITGroup CEO’su Mehmet Ertan Erdoğan, uzman insan kaynağı ile şirketlerin teknoloji ve yazılım alanındaki sorunlarına destek olduklarını belirterek, teknoloji alanındaki istihdam açığının son dönemde kurumları en çok zorlayan konuların başında geldiğini ifade etti.

Erdoğan, yükselen maaşlar ve eğitim programlarına rağmen kurumların rekabette geri kalabildiğine işaret ederek bu soruna çözüm olarak ITServ’in, managed services yani yönetilen hizmetlerle firmaların IT departmanlarına, kendi bünyesindeki uzman IT kadrosunu sunduğunu ifade etti.

Erdoğan, böylece şirketlerin IT bölümlerinin, yeni teknolojileri takip etmek, güvenlik tehditlerini engellemek ve donanım ve yazılım sorunlarını çözmek için gerekli uzmanlığa kavuştuğunun altını çizerken, IT departmanlarına, 7/24 kesintisiz destek sunduklarını dile getirdi.

Şirketlerin teknoloji departmanlarının tüm işlerini üstlenmeleri nedeniyle daha stratejik konulara odaklanabildiğini kaydeden Mehmet Ertan Erdoğan, “ITServ'ün yönetilebilen servis hizmetleri, firmaların IT departmanlarının daha verimli ve etkin bir şekilde çalışmasına destek oluyor” diye konuştu.


Geri Dön