10 / 05 / 2024

Teknolojinin dev ismi  Apple açıkladı! Gelirlerini gören gözlerine inanamadı

Teknolojinin dev ismi  Apple açıkladı! Gelirlerini gören gözlerine inanamadı

Teknolojinin dev ismi Apple, 2022 senesi için İOS mühendislerinin kazancıyla ilgili raporu ilan etti.  App Store mağazasında aplikasyon ve oyun yayınlayan tüm uygulama geliştiricileri, toplamda 320 milyar dolarlık gelir elde ederek duyanları şaşırttı.



 Apple’ın piyasaya çıkardığı ürünler için aplikasyon mağazası olan App Store, milyonlarca uygulama ve oyunu kütüphanesinde tutuyor. Şirket, bugün yenilediği raporuyla 2022 senesindeki Apple servislerinin toplam abone sayısını ve App Store geliştiricilerinin geçmişten bu yana elde ettiği kazancı gözler önüne serdi.

App Store geliştiricilerinden rekor kazanç!

Apple, bugün şirket istatistiklerini gösteren dikkat çeken bir rapor yayınladı. Öyle ki bu rapora göz atıldığında, teknoloji devinin şu anda aktif olarak tüm Apple servislerinde 900 milyondan daha yüksek aboneye sahip olduğunu gözler önüne serdi.

 Teknolojinin dev ismi  Apple açıkladı! Gelirlerini gören gözlerine inanamadı

Raporda yer alan bilgilere göre 2008 senesinden bu yana App Store üzerinde uygulama ve oyun yayınlanan tüm uygulama geliştiricileri, toplamda 320 milyar dolarlık gelir elde etti. Apple, sadece uygulama store daki abone sayısının, bütün Apple servislerindeki aboneliklerin önemli bir bölümünü oluşturduğunu gösterdi.Apple, global çapta toplam 175 ülkeden 650 milyon kullanıcının App Store’a giriş yaptığını belgelerle açıkladı. Paylaşılan rakamda, 2022 senesinde oyunculara sunulan Apex Legends’in ve  Apple’ın senenin uygulaması seçtiği BeReal’in önemli bir etkisi olduğunu belirtmekte fayda var.

 


Geri Dön